Doktorsitesi.com

KIL DÖNMESİNDEN AMELİYATSIZ KURTULMAK MÜMKÜN MÜ?

Prof. Dr. Cemalettin Camcı
Prof. Dr. Cemalettin Camcı
4 Ekim 2018123 görüntülenme
Randevu Al
KIL DÖNMESİNDEN AMELİYATSIZ KURTULMAK MÜMKÜN MÜ?

            Daha önceki makalelerimde de belirttiğim gibi kıl dönmesi, kıllı erkek ve bayanların –özellikle günün çoğunu oturarak geçiren kişilerin- sorunu. Basit bir hastalıkmış gibi görünse de tekrarlayan abseler nedeniyle kişide oturma güçlüğü kuyruk sokumunda batma hissi ve ağrı nedeniyle zor zamanlar yaşatan bir durum.   

            Hadise makat bölgesi olması nedeniyle erkeklerde ve kadınlarda öyle hemen kolayca gösterilebilecek bir durum da değil ne yazık ki. Bu yüzden en son noktaya yani ağrıdan oturulamaz duruma gelininceye kadar doktora başvurmaktan çekinilen bir hadise. Hatta başına birkaç kez aynı olay gelmiş olan kişiler için bile bu çekince devam eder.

            Bu, kılın vücutta yabancı cisim reaksiyonunu uyarması ve atmosferle bağlantının kesilmesi sonucu gelişen abse nedeniyle en nihayet hastanelerin acil servislerine ulaşılır ve o abse boşaltılır, hasta rahatlatılır. Ancak burada işlem bitmez. O kıl orada durduğu sürece yabancı cisim reaksiyonu devam eder. Çünkü cildin üstü için kıl NORMAL iken cildin altına girdiğinde vücut bunu olağan dışı yerde gördüğü için kendinden olanın, olmaması gereken yerde bulunduğu için “YABANCI” ilan eder ve savaş devam eder.    

            Sonra Acil hekimi hastaya bir genel cerrahi uzmanını görmesini tavsiye eder ve gören genel cerrahi uzmanı da standart yapılan ameliyatlardan bahsederek hastanın dünyasını başına yıkar. Çünkü açık bırakma yöntemi, primer kapama, flapla onarım gibi ameliyat sonrası sıkıntıların olabileceği cerrahi yöntemlerden bahseder. Hastanın en az 15-20 gün sıkıntı çekmesi öngörülür. Sonuçta %35 lere varan tekrar etme olasığı da cabasıdır. O zaman hasta “yahu bunun ameliyatsız çözümü yok mu?” diye “Google Amca” ya başvurduğunda değişik yöntemlerle karşı karşıya kalır.  

            Kafalar bir daha karışır. Çünkü kimse “yoğurdum ekşi” demez. Ancak yoğundun ekşi olup olmadığını onu daha önce yiyen kişi bilir. Burada hasta yorumları olan siteler ön plana çıkar.

            Ben de yoğurdum ekşi demeyenlerdenim. Ancak yoğurdun tadına bakıp da yorum yapanlara sitemde ve doktorsitesi.com da genişçe yer veriyorum.

            O zaman bakın bakalım ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi mümkün müymüş?

 

            Ünlü Halk Adamımız Nasrettin Hoca’nın deyişiyle bana (yani doktora) değil eşekten düşene (yani tedavi olmuş hastalara) sorunuz…  

 

            Kalın sağlıcakla…

Etiketler

Kıl dönmesi tedavisiKristalize fenolKristalize fenol tedavisiAmeliyatsız kıl dönmesi tedavisi

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Cemalettin Camcı

Prof. Dr. Cemalettin Camcı

Prof. Dr. Cemalettin Camcı,1968 yılında doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde,1985 yılında başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak, 1991 yılında tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1992-1998 yılları arası Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Genel Cerrahi Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi sırasında Norveç Hükümeti ile Türk Hükümeti arasındaki Kültürel Değişim Anlaşması çerçevesinde verilen bursu kazanarak Norveç’in tek transplantasyon merkezi olan Rikshospitalet-Oslo’da 1995 yılında 4 ay süreyle çalışmıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır