Keten tohumu

Keten tohumu

Çoğumuzun bildiği, zayıflama adına bel bağladığı ürünlerden biri keten tohumu. Gerçekten faydalı bir besin ancak hangi amaçla kullanıldığı önemli. Ve tabi ki hangi miktarda tüketildiği... İşte keten tohumunun faydaları:

İçeriğindeki yüksek omega-3 yağ asidi sayesinde kalp hastalıklarına karşı koruyucu,

Beta karoten ve lignan açısından zengin olmasıyla kansere(özellikle meme kanserine) karşı koruyucu,

Alfa-linoleik asit içeriğiyle LDL kolesterolü düşürmeye yardımcı,

İltihap oluşumunu engelliyici,

Hipoglisemiye karşı koruyucu,

Cildin yenilenmesinde etkili,

Çözünür ve çözünmez posa içeriğiyle sindirime yardımcıdır.

İşte size popülerliğini asla yitirmeyen bir soru:‘Yoğurdumun içine şunları eklesem zayıflar mıyım?’ Keten tohumu da bu konuda oldukça popüler. Keten tohumunu zayıflamak için değil kabızlık sorunu için kullanmak daha doğrudur. Öğütülmüş olarak salatamıza, çorbamıza, yoğurdumuza ekleyerek tüketebiliriz. Evde yaptığımız ekmeğe veya hamur işlerine de ekleyebiliriz. Prebiyotikler ve probiyotikler birlikte daha yararlı olduğundan yoğurdumuza ekleyerek sindirimi kolaylaştırabiliriz. 1 bardak suda bekleterek de tüketilebilir.

Günlük 1 yemek kaşığından (10gram)  fazlası toksik etki göstereceğinden, daha fazla tüketmek zararlı olabilir. Öğütüldüğünde sindirimi kolaylaşır. Tohum olarak tüketildiğinde bağırsak hareketlerine etkilidir ancak sindirilemeden atılır. Öğütülmüş olanlardan almak yerine kendiniz havanda dövebilir veya robottan geçirebilirsiniz. Öğüttükten sonra 24 saat içerisinde kullanılmalıdır.

Bu makale 23 Nisan 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Esra Niğdelioğlu

Dyt. Esra Niğdelioğlu 1992 yılında Niğde'de doğmuştur. Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde başladığı eğitimini 2015 yılında başarıyla tamamlayarak Diyetisyen unvanı almıştır.  Hacettepe Üniversitesi Erişkin Hastanesi,Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Hastanesi, Hacettepe Üniversitesi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi, Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi, Gazi Mustafa Kemal Hastanesi’nde Stajyer Diyetisyen olarak görev yapmış olan Dyt. Esra Niğdelioğlu, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının birlikte yürüttüğü “Beslenme Dostu Okul Projesi” kapsamında Bursa Bahar Semiha Acar İlkokulunda Nisan 2017’de öğrencilere, “Okul Çağında Sağlıklı Beslenme” konusunda eğitimler vermiştir. Dyt. Esra Niğdelioğlu, mesleki çalışmalarına Bursa Vera Fizyoterapi ve Diyet merkezi'nde devam etmektedir. ...

Etiketler
Prebiyotik
Dyt. Esra Niğdelioğlu
Dyt. Esra Niğdelioğlu
Bursa - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube