KALP KRİZİNDE DOKTORLA KONUŞURKEN

Doç. Dr. Can ÖZER
Doç. Dr. Can ÖZER
20 Kasım 2019109 görüntülenme
Randevu Al
KALP KRİZİNDE DOKTORLA KONUŞURKEN

Doğru tanı ve tedavide hastanın doktora anlattıkları çok önemlidir. Doktor baksın anlasın düşüncesi yanlıştır. -Sıkıntıya da sıkışmanın yeri. -Sıkıntıya da sıkışmaya neden olan bir etken-yürümek, yokuş, merdiven, stres- var .

Doğru tanı ve tedavide hastanın doktora anlattıkları çok önemlidir. Doktor baksın anlasın düşüncesi yanlıştır.

-Sıkıntıya da sıkışmanın yeri.

-Sıkıntıya da sıkışmaya neden olan bir etken-yürümek, yokuş, merdiven, stres- var mı, istirahatle geçiyor mu ?

-Sıkıntıya da sıkışmanın süresi ne kadar ? Tipik sıkıntıya da sıkışma genellikle 5-10 dakika sürer, dinlenmekle azalıp geçer, 20 dakikayı geçerse kalp krizinden şüphelenilir. Birkaç saniye ya da saatlerce ya da aralıksız tüm gün sürmez.

-Sıkıntıya da sıkışma sıklıkla gün içerisinde, sabah erken saatlerde ortaya çıkmaktadır.

-Göğüs ağrısı çoğunlukla döş kemiğinin (sternum) arkasında geniş bir alanda (nokta kadar değil) baskı,basınç ve ezici tarzdadır. Ağrı her iki kola,omuza boyun ve çeneye, mideye yayılabilir. Ağrıya terleme, bulantı,kusma ve halsizlik eşlik edebilir.

Bıçak saplanır gibi keskin ve birkaç saniye gibi çok kısa süren ağrılar, bası ile artan acımalar çoğu kez kalp-damar hastalığına bağlı ağrılar değildir.

Kalp krizi belirtileri şeker hastalarında ve kadınlarda daha belirsiz olabilmektedir.

Etiketler

Kalp krizi belirtileriKalp krizikalp krizi tanısı

Yazar Hakkında

Doç. Dr. Can ÖZER

Doç. Dr. Can ÖZER

Doç. Dr. Can Özer, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Diyarbakır Tıp Fakültesinde eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Ankara Hastanesi İç Hastalıkları bölümünü tamamlayarak Uzman doktor unvanı almıştır. Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi (TYİH) kardiyoloji  kliniğinde'de 1984 yılında Kardiyoloji Uzmanı olmuş ve TYİH kardiyoloji kliniğinde başasistan olarak çalışmaya başlamıştır.

<

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır