Doktorsitesi.com

Jinekomasti - Erkekte Büyük Meme

Op. Dr. Erdal Tuğsel
Op. Dr. Erdal Tuğsel
27 Temmuz 2016299 görüntülenme
Randevu Al
Jinekomasti - Erkekte Büyük Meme

Erkekte meme büyümesine Jinekomasti ismi verilir. Ergenlik döneminde meme büyümesi görülebilir. Bu dönemde birkaç yıl beklemek uygun olur. Bu büyüme geçici olabilir ve zamanla normal görünüme dönüşüm sağlanabilir. Ancak olumlu bir gelişme olmazsa düzeltici işleme başvurulabilir. Meme büyümesine neden meme dokusunun irileşmesi  veya genel vücut yağlanmasının burada ortaya çıkan bir bulgusu olabilir. Bu faktörlerin her ikisinin varlığı da olasıdır. Jinekomasti ileri yaş dönemlerinde sıklıkla görülmektedir. Bunda erkeklik hormonunun azalması, vücutta kas kitlesinin azalıp yağ dokusu oranının artması ve yerçekiminin etkileri söz konusudur.

Jinekomastinin derecesi ve içeriği farklı farklı olabilir. Cerrahi tedavi planlaması da duruma göre değişir.  Yağlanma şeklindeki  deformite liposakşın ile düzeltilebilirken, Meme dokusuna bağlı  irileşme cerrahi yolla düzeltilir. Deride çok fazla sarkma yoksa deri çıkarılması gerekmez. Meme yuvarlağı altından 1-2 cm. lik kesi ile girilerek fazlalık doku buradan çıkarılır ve kesi izi belli belirsiz kalır. Deri fazlalığı ve sarkma öngörülürse bu takdirde uygun şekilde deri çıkarılması ve ona göre dikişlerle kapatılması gerekir. Bu takdirde bir miktar ameliyat izi kalabilir.

Etiketler

Jinekomasti hangi bölüme girerErkeklerde meme büyümesi nedenleriJinekomasti erkek memesinin büyümesiErkelerde meme küçültmeErkekte büyük meme neden olur

Yazar Hakkında

Op. Dr. Erdal Tuğsel

Op. Dr. Erdal Tuğsel

Op. Dr. Erdal TUĞSEL, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 1982 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1982-1984 yılları arasında Bingöl’de mecburi hizmetini yerine getirdikten sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ihtisas eğitimine başlamış ve 1990 yılında Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı olmuştur. 

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır