Çağdaş diş hekimliği, kaybedilen dişlerin, doğal dişleri destek alan protezlerle yerine konulduğu geleneksel uygulamaları kabul etmemektedir.
Gelişen diş implant teknolojileri ve üç boyutlu görüntüleme ve modelleme teknikleri sayesinde hekimin hata payını en aza indirgeyerek hazırlanan rehberler ile implant diş uygulamaları günlük tedavi prosedürleri arasındaki yerini almıştır.
İmplant uygulaması zor mudur?
Uygunluğu radyagrafi,çene tomografileri ve klinik olarak tespit edilen vakalarda kolay uygulanan işlemlerdir. Uzun dönem dişsizliğe bağlı kemik kayıplarının aşırı olduğu durumlarda ilave kemik tozu ve dişeti desteği uygulamaları gerekebilir. Bu durumda implant öncesi ilave bir cerrahi işlem gerekebilir.
İmplant uygulaması için yaş sınırı var mıdır?
Gençlerde büyüme ve gelişimini tamamlamamış olanlarda kemik gelişimini tamamlaması beklenmelidir. Erişkinlerde ise herhangi bir yaş sınırlaması yoktur.
İmplant tedavisi için genel sağlık durumu önemli midir?
İmplant tedavisi yapılamayabilir.
İmplant her klinik ortamında yapılabilir mi?
Ortam hijyeni ile beraber, asepsi-antisepsi ve sterilizasyon kurallarına tam anlamı ile riayet etme şartı ile diş hekimi muayenehanelerinde implant uygulaması yapılabilir.
Tamamı ile dişleri olmayan kişilerde kaç tane implant uygulanmalıdır?
Tam dişsizlik denilen ve “damak” protez yada takılıp çıkarılan total protezlerden alt ve üst çenelerde 4-6 şar adet implant uygulanarak sabit protezler yapılabilir.
İki adet implant uygulaması ile implant destekli ancak takılıp çıkarılabilen protezler yapılabilir. Bununla beraber, son dönemlerde bireyler daha fazla sabit protezleri tercih etmektedirler.