İdrar yolu enfeksiyonu nedir ?

İdrar yolu enfeksiyonu nedir ?

İdrar yolu enfeksiyonu, böbrekten idrar kanalının dış ağzına kadar herhangi bir yerde şikayet oluşturan veya oluşturmayan mikrop varlığıdır.

Hastaların yaşına, cinsine ve beraberinde olan diğer rahatsızlıklarına göre anlam taşır. Bir çocukta en az 2 kez tekrarlanmış idrar yolu enfeksiyonu anlamlıdır, ve böbreğe idrarın geri kaçışının işareti olabilir.

Bir kadında akut sistit dediğimiz ani başlayan mesane iltihabı onun kabusu haline gelebilir. Yaşlı  bir  erkekte işeme zorluğuna bağlı mesanede artık idrar kalması tedavisi ciddi enfeksiyonlara neden olabilir.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Coşkun Şahin

Prof. Dr. Coşkun ŞAHİN, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Gülhane Askeri Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1988 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Gata Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Üroloji Uzmanı olmuştur. İhtisas eğitimi sonrasında 7 yıl boyunca Erzurum Mareşal Fevzi Çakmak Asker Hastanesi'nde Üroloji Servisi Şefliği olarak çalışmalarını sürdürmüş ve 2002 yılında Taksim Gümüşsuyu Asker Hastanesi'nde Üroloji Servis Şefliği'ni yürütmüştür. 2004 Yılında ''Doçent Doktor'' 2013 yılında ''Profesör Doktor'' unvanlarını almıştır. Ulusal ve uluslararası çeşitli dergilerde yayınlanmış 22 yurtdışı yayın, 72 yurtdışı bildiri, 82 yurtiçi bildiri ve 58 yurtiçi yayını mevcut olan Prof. Dr. Coşkun ŞAHİN, 1994 yılında Almanya’da Ulm Üniversitesinde Radikal Sistektomi ...

Etiketler
Enfeksiyon
Prof. Dr. Coşkun Şahin
Prof. Dr. Coşkun Şahin
İstanbul - Üroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube