İdeal kaş şekli nasıl olmalıdır?

İdeal kaş şekli nasıl olmalıdır?

İple kaş kaldırma, günümüzde en çok uygulanan cerrahi olmayan estetik tekniklerden biridir.

Kaş, insan yüzünde yaşı ve güzelliği ortaya koyan en önemli bölgelerdendir. Herkeste kaş şekli ırksal, genetik ve yapısal faktörlere göre farklılık gösterir. Kaşın duruşu yüzün ifadesini oldukça etkiler. Örneğin aşırı kalkık kaşlar şaşkın bir ifadeye yol açarken, aşağı doğru düşük kaşlar üzgün ve yorgun gösterir.

İdeal kaş şekli burun kökünden başlayarak yay gibi yükselerek başlangıç seviyesinin üzerinde sonlanan kaş şeklidir.

Yaş ilerledikçe de kaş yapısı aşağıya inmeye, göz kapaklarında sarkmalar meydana gelmeye başlar. Özellikle iki kaş arasında ortaya çıkan çizgiler, kişinin sinirli ve sert bir yüz ifadesinin ortaya çıkmasına sebep olurken kaş ve göz ucunun aşağı düşmesi daha da yaşlı ve üzgün gösterir.

İster yapısal olarak ister yaşla birlikte kaş ucunun düşük olası olsun, her iki durumda da kaş ve göz ucunu yukarı kaldırmak ve yüz ifadesini daha dinç ve genç hale getirmek mümkündür.

Ameliyatsız İple Kaş Asma Nedir?

Ameliyatsız iple kaş asma yöntemi lokal anestezi ile, herhangi bir iz kalmadan ve ameliyatsız şekilde uygulanan bir tekniktir. 15-20 dakika gibi kısa süre içerisinde uygulanmaktadır.

Kaş kaldırma yöntemlerinde gelişen teknoloji sayesinde his kaybı meydana gelmeden, oldukça doğal ve başarılı şekilde kaş kaldırma işlemleri tamamlanmaktadır. Ameliyatsız iple kaş kaldırma yönteminde cerrahi ameliyatlarda mevcut olan riskler de ortadan kalkar.

İple kaş asma işlemi, gerekli görüldüğünde botox, örümcek ağı estetiği, altın iğneli radyofrekans ve Ultherapy gibi tekniklerle kombine şekilde de uygulanabilmektedir.

İple Kaş Asmada Hangi İpler Kullanılır?

Üzerinde, alttaki dokuya sıkıca tutunup kaşı asmaya yardımcı olan kılçıklar bulunan ipler tercih edilir.

Bu ipler erimeyen silikon yapıda ipler veya eriyebilen PDO (Polidioksanon) ipler olabilir. Hangi ipin kullanılacağına kişiye göre hekim karar verir.

Erimeyen iplerde etki 3-5 yıl sürerken, eriyebilen iplerde etki süresi 8-12 aydır.

İple Kaş Asma Nasıl Uygulanır?

İple kaş asma işlemi, deneyimli ve tecrübeli hekimler tarafından uygulanmalıdır.

Öncelikle kişinin yüzüne, kaş yapısına ve beklentisine göre kaşın yeni konumunu belirlemeye yönelik bir çizim yapılır. İplerin yerleştirileceği bu alana lokal anestezi uygulanır ve işleme başlanır.

İpler, kaş ucundan başlanarak kulak üzerindeki saçlı deride bulunan kasların zarlarına sabitlenir. Dışardan hiçbir şekilde ip görünmez.

Kişinin ihtiyacına göre önceden planlanan sayıdaki ip aynı şekilde uygulanarak işlem tamamlanır. Genellikle her bir kaş için 2-4 adet ip kullanılır.

Ameliyatsız şekilde uygulanan kaş asma yönteminin avantajları ise:

Kaş asma yönteminin en önemli avantajı doğal ve ameliyatsız şekilde badem göz yapısının ortaya çıkmasını sağlamasıdır.

İp yönteminde herhangi bir kesi gerekmemektedir.

Pansuman ya da bandaj ihtiyaçları da ortaya çıkmamaktadır.

İşlem ortalama olarak 10 veya 15 dakikada tamamlanmaktadır.

Cilt yapısında hiçbir şekilde his kaybına yol açmaz.

Ciltteki ince çizgiler de doğal olarak açılır.

Ciltteki canlılık ve dirilik kısa sürede ortaya çıkar.

Kişi çok daha genç ve enerjik bir yapısına sahip olur.

İple Kaş Asma Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

• Ağrı olursa birkaç gün ağrı kesici alınabilir

• İlk 1 hafta yüzüstü yatmaktan kaçınmalı

• 1 hafta yüzü ovuşturma, keseleme gibi hareketler yapılmamalı

• 1 hafta ağır sporlardan, sauna ve hamam gibi faaliyetlerden uzak durmalı,

• Güneşten korunmaya dikkat etmeli

Bu makale 22 Mart 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Şirin Çelik

Uzm. Dr. Şirin Çelik, 31 Aralık 1984’te dünyaya geldi. Lisans öncesi öğreniminden hemen sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimine başladı ve 2007 yılında tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı aldı. Şirin Çelik, Yüksek Lisansı’nı 2012 yılında Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi'nde yaptı ve ardından Dermotoloji uzmanlığı unvanını almaya hak kazandı. Uzm. Dr. Şirin Çelik, akademik sürecini bitirdikten sonra, Bezm - i Alem Vakıf Hastanesi’nde 2008 – 2012 yılları arasında ilk kariyer sürecine başladı. Ardından, “Batman Bölge Devlet Hastanesi (2012 – 2014)”, “Başarı Hastanesi (2014 – 2015)”, “Yeni Yüzyıl Ünv. Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi (2016 - 2020)”, “Estethica Levent Hastanesi (2020)” ile sayısız hastanın hayatına pozitif dokunuşlar yaptı. Uzm. Dr. Şirin Çelik, 2018 - 2020 yılları arasında Yeni Yüzy ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
İdeal kaş şekli
Uzm. Dr. Şirin Çelik
Uzm. Dr. Şirin Çelik
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube