Doktorsitesi.com

Hızlı Kilo Vermek İçin Ne Yapmalıyız?

Dyt. Meltem Yaman
Dyt. Meltem Yaman
11 Mayıs 201994 görüntülenme
Randevu Al
Hızlı Kilo Vermek İçin Ne Yapmalıyız?

Yaza az kaldı, sizde kilolarınızdan hızlıca kurtulmak istiyorsunuz. Peki nasıl hızlıca kilo verilir, hayatınızda neleri değiştirmeniz gerekir? Kiloları verdiniz, nasıl korursunuz?

Gelin bu soruların yanıtlarını inceleyelim.

1) Öncelikle kendinizi iyi analiz edip, sürekli yapabileceğiniz alışkanlıkları yaşamınıza dahil edin. Bu kısım önemli; çünkü hedef kilonuza ulaşana kadar spor yapıp, sonra bırakırsanız verdiğiniz tüm kilolar katlanarak geri gelir.

2) Kötü alışkanlıklarınızı bırakın.

3) Doğru yiyecekleri seçin ve strese girmeden beslenme tarzınızı zevkli bir hale getirin. Eski kötü alışkanlıklarınıza dönmeyin.

 4) Sağlıklı beslenme ve hareketli bir yaşam konusunda kararlı olun.

 5) Hiçbir şey davranışın sizi bu kararınızdan vazgeçirmesine izin vermeyin. Eğer planlı olursanız, bu kararınızı daha rahat uygulayabilirsiniz.

6) Kahvaltıda farklı besinler tüketin.

7) Kahvaltı öğününüze, kilo vermenizi hızlandıracak yumurta, peynir gibi protein kaynağı besin ekleyin. Ancak, her gün aynı besinleri tüketmeyin. Bir öğünde yapılan besin çeşitliliği ile daha hızlı kilo vereceksiniz.

8) Öğün sayınızda 6 öğün kuralına gerek yok. Sık beslenmek tokluk hormonu leptini baskılayacağından ve insülin hormonunda dengesizlik yaratacağından daha fazla yemek yeme hissiyatını oluşturur. Bu nedenle öğün sayınızı dörtte sınırlandırabilirsiniz. Sabah, öğle, ikindi ve akşam öğünü şeklinde günlük öğün planınızı ayarlayabilirsiniz. Böylece daha hızlı kilo verirsiniz.

9) Proteinden zengin besinler tüketin.

10) Öğlen ve akşam sadece sebze tüketerek zayıflamaya çalışmayın. Böylesi durumda bir yandan halsiz kalırsınız, bir yandan da verilen kilonun devamlılığını sağlayamazsınız. Öğünlerinizde tüketeceğiniz et, tavuk, balık, yumurta gibi proteinden zengin besinler daha fazla kilo vermenizi sağlar.

11) Her öğününüze mutlaka sebze ekleyin.

12) Kahvaltı, öğle veya akşam yemeği, mutlaka her öğüne sebze eklemeye çalışın. Kahvaltınızda mevsiminde domates, salatalık, biber, maydanoz gibi yeşillikler, öğünlerde ise sebze yemeği veya salatanız olsun.

13) Sağlıklı yağlar tüketin. Tamamıyla yağsız bir program, sizin kilo vermenizi sağlamaz. Bu nedenle beslenmenizde sağlıklı yağlar bulunmalıdır. Yemeklerinizde zeytinyağını kullanın. Trans yağlardan uzak durun. Hindistan cevizi yağı, avokado yağı veya keten tohumu yağı kullanabilirsiniz.

14) Omega-3 alımınızı artırın. Balık, ceviz, keten tohumu gibi omega-3 yağ asidinden zengin besinler, yağ yakımını desteklediğinden beslenmenizde mutlaka omega-3 kaynaklarına yer verin.

15) Tuzu azaltın. Günlük aldığınız besinlerden yeterince sodyum ihtiyacı karşılandığı için, aslında dışardan tuz eklemeye gerek yok. 1 gram tuz vücutta yaklaşık 200-250 ml su tuttuğundan, tuzu azalttığınızda bunun tartıya yansıdığını görürsünüz.

16) Spor yaşamınızın bir parçası olsun.

17) Haftada 3 – 4 gün egzersiz yapmaya çalışın. Bir eğitmenle çalışabilir veya yürüyebilirsiniz. Haftada 3 – 4 kez yapacağınız egzersiz ve sağlıklı beslenme planınız ile basen, karın ve kalçada biriken yağlardan kolayca kurtulacaksınız.

18) Şekeri hayatınızdan çıkarın. Meyve, kuru meyve gibi tatlarla tatlı ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Sadece zayıflamak için değil, sağlıklı bir yaşam içinde şeker ve şekerli besinleri hayatınızdan çıkarmanız gerekir.

Etiketler

Kilonun gebeliğe etkisiDiyet lifiKilo verme yöntemleriKilo verme tedavisiKilo vermeDiyet yapmakKilo verme isteğiKilo alma korkusuDiyetisyenKilo almakKilo kaybıKilo vermekKilo vermenin ideal yollarıDiyet yaparken nelere dikkat edilmeliKilo koruma programıKilo korumanın yollarıDiyetisyene sorulacak sorularKilo almaya yönelik önerilerKilo vermeye yönelik önerilerDiyet ürünlerKilo korumakKilo verme ameliyatlarıDiyetiniz istediğiniz sonucu vermiyorsa…Diyetisyen olmayı neden seviyorum?Diyete başlamakDiyet hatasıKilo verme sürecini kolaylaştırmakDiyet önerileriDiyet yapmayı neden başaramıyoruzKilo vermeyi hızlandıracak 5 basit ipucuDiyet yaparken dikkat edilmesi gerekenKilo vermeyi kolaylaştırmakKilo verememeKilo verememenin sebepleriKilo verememenin nedenleriDiyetisyenlerKilo vermeye çalışmakDiyetisyen kontrolüDiyetisyene gidiyorumKilo veriyorumKilo verememe problemiKilo verememKilo verme süresiDiyetisyenlikDiyetizmir diyetisyen

Yazar Hakkında

Dyt. Meltem Yaman

Dyt. Meltem Yaman

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır