Doktorsitesi.com

Hipertansif retinopati (göz hastalıkları)

Prof. Dr. Halil Bahçecioğlu
Prof. Dr. Halil Bahçecioğlu
11 Aralık 20141470 görüntülenme
Randevu Al
Hipertansif retinopati (göz hastalıkları)

Kan basıncının aşırı yüksek olmasına hipertansiyon, hipertansiyonun gözde (retina tabakasında) yaptığı değişikliklere de Hipertansif Retinopati denir.

Kanbasıncı nın yüksek olması  vücudun kalp, böbrek, beyin  gibi  organlara hasar verdiği gibi yanı sıra gözde de hasara yol açar.
Hipertansif Retinopati erken dönemde belirti vermez ileri dönemde bulanık görme, baş ağrısı gibi şikayetler ile ortaya çıkar.

Hipertansif Retinopatinin  4 evresi vardır:

1.EVRE: Retina arter lerinde orta derece daralma olur.
2.EVRE: Retina arterlerinde daralma belirginleşir.
3.EVRE: Arterler bakır tel görünümündedir. Arter Ven çaprazlaşmasında arter alttaki veni ezer ve diğer uçta genişleme yapar.Retina yüzeyinde eksuda’lar  görülür.
4.EVRE: Yukardaki bulgulara ek optik dikste ödem vardır,arterioller gümüş tel gibidir ve retina altındaki koroid bölgesinde infarktlar vardır.

Yüksek tansiyonun  tedavisini İç Hastalıkları Uzmanı düzenler ve göz doktoru da hastayı Hipertansif Retinopati açısından takip eder.

Etiketler

Hipertansif retinopati nedirHipertansif retinopatinin evreleri nelerdirHipertansif retinopatinin 4 evresiYüksek tansiyonun göze etkisiYüksek tansiyon ve göz hastalıklarıHipertansiyon ve göz hastalıkları

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Halil Bahçecioğlu

Prof. Dr. Halil Bahçecioğlu

Dr. Halil Bahçecioğlu, 1957 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokul eğitimini Almanya'da, lise eğitimini ise 1976 yılında İstanbul Avusturya Lisesi'nde tamamladı. Tıp eğitimine 1976 yılında Viyana Üniversitesi'nde başlayan Dr. Bahçecioğlu, aynı yıl Graz Karl -Franzes Üniversitesi Almanca Çevirmenlik ve Graz Karl-Franzes Üniversitesi Felsefe bölümlerine de başlamıştır. Dr. Bahçecioğlu, 1979 yılında Almanca -Türkçe Yeminli Mütercim Tercüman unvanını aldı, 1980 yılında Felsefe bölümünü tamamlamış ve 1981 yılında Graz Karl-Franzes Üniversitesi felsefe bölümü yüksek lisansını gerçekleştirdi, 1983 yılında ise tıp doktoru unvanını aldı. 1983 yılında yine Viyana Üniversitesi'nde göz hastalıkları alanında ihtisasına başlamıştır ve aynı yıl askerlik hizmetini de yerine getirmiştir. 1984 yılında zorlu Yabancı Dil ve Yeterlilik sınavlarından geçerek göz hastalıkları ihtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı'nda sürdürmüştür.
1986 yılında Üniversite tarafından görevlendirilerek Viyana Üniversitesi 2.ci Göz Kliniğinde Oküloplasti üzerine eğitim almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır