Hayatta neye odaklandığımız yaşamımızı belirler

Uzm. Psk. Dan. Nurdan Samur
Uzm. Psk. Dan. Nurdan Samur
27 Şubat 202343 görüntülenme
Randevu Al
Hayatta neye odaklandığımız yaşamımızı belirler
Hayatta neye odaklandığımız yaşamımızı belirler

Kendimizi nasıl hissettiğimizi belirleyen karşımıza çıkan ya da bir türlü çıkmayan fırsatlar olduğu varsayımıyla hepimiz içinde bulunduğumuz koşulları abartmaya meyiliz. Böyle oldugunda günümüzü nasıl geçirdiğimiz önemini kaybeder.Gun sonundaki ne olduğumuzla ilgileniriz. Örneğin o gün terfi alamadıysak günümüzün de anlamlı olduğunu düşünmeyiz. Önemli olan süreçten ziyade sonuçtur. Fakat bu düşünce hayattan zevk almamızı baltalar. Gallagher "Kim olduğunuz, ne düşündüğünüz, ne hissettiğiniz, ne yaptığınız, neyi sevdiğiniz odaklandığınız şeylerin toplamıdır." der. Gallagher' e kanser teşhisi konulduğu zaman bir an  düşünmüş "hayat şu an kanserime odaklanmamı istiyor fakat ben hayatıma odaklanmayı seçiyorum."demeyi tercih etmiştir. O gün içtiği kahveden yediği yemekten keyif almayı tercih etmiş. Bundan dolayı hayatımızda nelere odaklandığımız önemlidir. Bazen bizi aşağıya sürükleyen duygu ve davranışları bırakmak hayatımızda radikal bir değişim yaratacaktır.

Etiketler

Gelişmiş odaklanmaOdaklanamama sorunuOdaklanmaOdaklanma sorunuOdaklanma güçlüğü

Yazar Hakkında

Uzm. Psk. Dan. Nurdan Samur

Uzm. Psk. Dan. Nurdan Samur

Nurdan Samur, Pamukkale Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünü onur derecesiyle bitirerek psikolojik danışman olmaya hak kazanmıştır.  Lisans eğitimi süresinde film ve vaka analizlerine katılarak gelişimine katkı sağlamıştır.  Staj kapsamında gittiği okullarda bir çok veli ve öğrenci gözlemleme fırsatı olmuştur.
Ardından Pamukkale Üniversitesi'nde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik yüksek lisans programına kabul almıştır. Yüksek lisans kapsamında lise öğrencileri için Duygu Düzenleme Psikoeğitimi düzenleyerek uygulamıştır. Ayrıca eğitim boyunca danışan almaya devam etmiştir.
Depresyon, kaygı gibi rahatsızlıkların giderilmesinde etkin bir terapi olan Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimi almıştır.  Bilişsel Davranışçı eğitim 11 modül (Depresyon, Anksiyete ve Yaygın Anksiyete, Fobiler, Sosyal Fobi, Özgül Fobi, Agorofobi, Obsesif Kompulsif Bozukluk,Sosyal Anksiyete, Travma Sonrası Stres Bozukluğu, Yeme Bozuklukları, Sağlık Kaygısı, Sınav Kaygısı) şeklindedir.  Bu eğitimi tamamladıktan sonra şu an Aile Danışmanlığı eğitimini almaktadır. Aldığı eğitimler doğrultusunda şu an online danışma yaparken bir taraftan da özel bir kolejde çalışmaktadır. 

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır