Hacamat öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gereken hususlar

Hacamat öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gereken hususlar

Hacamat Geleneksel Yöntemlerle bu esaslara uygun şekilde ve doğru zamanlarda yapılmalıdır, günümüzde Zamanlamaya çoğunlukla uyulsa da pek çok uygulamanın Geleneksel Yöntemlerden farklı uygulandığını görüyoruz. Dikkat edilmesi Gereken Başlıca Husular şöyledir.

Hacamattan Önce

Hacamat aç karnına yapılır; Takribi 3 saat öncesi yeme içme bırakılır.

Asgari 24 saat öncesinden hayvansal gıda alınmaması tavsiye edilir. Özellikle protein olan gıdalardan uzak durulması tavsiye edilmektedir.

Hekimlerin açıklamalarına göre hayvansal gıdalar protein ihtiva eder, kanı koyulaştırır. Hayvansal perhize dikkat edilerek yapılan hacamat daha faydalıdır.

Hayvansal gıdaları alan kimseler için bir yemek kaşığı zeytinyağı,  sirke- zeytinyağı ya da limon – zeytinyağı karışımı içilmesi hayvansal gıdanın etkisini düşüreceği söylenmiştir.

Yine hekimlerin tavsiyesi 24 saat öncesinden cima(Cinsel İlişki) yapılmaması yönündedir.

Hacamatdan Sonra

Asgari iki saat kadar bir şey yenilmemesi tavsiye edilmektedir. Hacamatdan sonra iştah biraz açılabilir. Mümkün olduğunca günü hafif gıdalarla geçirmek bitkisel gıdalar yemek hacamatın faydasını artırır.

Aynı zamanda asgari 24 ila 48 saat arası cima yapılmaması hacamatın faydasını artıracağı söylenmektedir.

En az 12 saat olmak üzere optimum 24 saat sonra duş alınabilir. Lakin duştan hemen sonra yara izlerinin olduğu bölgeye zeytinyağı veya kantoron yağı sürmek iz kalmaması yaraların çabuk iyileşmesi bakımından çok fayda sağlar.

Hacamat dan sonra sirkeli su veya bal şerbeti içmek çok faydalı olacağı söylenmiştir.  Çünkü bu gıdalar damar açıcı özelliğe sahiptirler.

Hayvansal gıdaların hemen hepsinde protein olup kan dolaşımını yavaşlatır. 24 ila 72 saaat arası değişen hayvansal gıda perhizi uygulamalarını tavsiye edilir. En iyi en fazla için önemlidir.

Bu makale 5 Aralık 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Pınar Koçyiğit

Uzm.Dr Pınar Koçyiğit, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1999 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 2005 yılında başarıyla tamamlamıştır.Yüksek Lisans eğitimini ise Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlamıştır.
 

 

 

Etiketler
Ağrılı
Uzm. Dr. Pınar Koçyiğit
Uzm. Dr. Pınar Koçyiğit
Ankara - Akupunktur
Facebook Twitter Instagram Youtube