Göz kapağı estetik yaklaşımlarımız

Göz kapağı estetik yaklaşımlarımız

Yaşlanmanın ilk belirtileri göz çevresinde başlar. Göz kapakların derisinde olan sarkma zaman içinde olumsuz görüntüye sebep olmanın yanı sıra görüş alanında kısıtlılık yaratabilmektedir. Göz kapaklarının olumsuz görünümünü ve fonksiyonunu düzeltmek amacıyla yapılan işlemlerin tümüne “Blefaroplasti” ya da Göz Kapağı Estetiği denir.

Göz kapağı estetiği ne zaman düşünülmelidir?

Eğer üst göz kapaklarınızda gevşek ve sarkmış bir deri katlantısı varsa, bu görünüm sizi rahatsız ediyor, görüşünüzde kısıtlılık hatta yorgunluk yapıyorsa üst göz kapağı estetiği sizin için uygun bir tedavi yöntemi olabilir. Aynı sorunların alt göz kapağında da görülmesi, torbalanmalar oluşması ve bunların sizi psikolojik ve sosyal olarak etkilemesi durumunda alt göz kapağı estetiği de aynı şekilde tercih edilebilir bir yöntemdir.

Kimlere göz kapak estetiği yapılabilir?

Ameliyata engel teşkil edecek ciddi sağlık sorunu olmayan hastalara, göz kapağı girişimini engelleyecek göz hastalığı olmayan hastalara, beklentileri gerçekçi olan hastalara göz kapağı estetiği yapılabilir.

Göz kapağı estetiği nasıl gerçekleştirilir?

Öncelikle göz kapakları ve çevresi dokuların derisi, kas ve yağ dokusu detaylı olarak incelenir. Göz kapaklarının kaşa, alın bölgesine göre konumları, simetrisi kaydedilir. Alt ve üst göz kapaklarında, nereden ve ne kadar doku çıkarılacağı işaretlenir. Üst göz kapağında olan doku katlantısına uyacak şekilde fazla deri ve kas doku alınır, alttaki yağlar ihtiyaca göre çıkarılır veya yeri değiştirilir. Alt göz kapağında ise kesi kirpik diplerinden yapılır ve torbalanmaya neden olan yağ dokular alınır yada yeri değiştirilir .İhtiyaç varsa deri fazlalığı da alınabilir.

Ameliyat sonrası nasıldır ve neler yapılır?

Ameliyat sonrası yaklaşık 1 hafta süren şişlik ve morlukları en aza indirmek için başın yüksekte tutulması ve aralıklı olarak buz uygulanması önerilir .Ameliyat sonrası uygulanan anestezi tipi ile ilintili olarak aynı gün yada 1 gün sonra taburcu olunabilir. Ameliyat sonrası ciddi bir ağrı beklenmemektedir. İyileşme süreci, kişinin iyileşme özelliklerine, yapılan ameliyatın şekline göre farklılık gösterir. göz kapağındaki sorunların büyüklüğüne, kişinin iyileşme özelliklerine ve yapılan ameliyatın şekline göre farklılık gösterir.

Bir hafta sonra dikişler alınır ve önerilen iz giderici kremler ile tedaviye devam edilir.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Müge Sevindik

Op. Dr. Müge SEVİNDİK, 1985 yılında Isparta'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 2003 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2009 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2009 - 2016 yılları arasında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde tamamlamış ve Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. Uzmanlık tezini "Sıçanlarda Mikroakım Stimülasyonu ve Sinir Büyüme Faktörü ile doku rejenerasyonunun Gösterilmesi" üzerine yaptı. Aynı konulu çalışma 2017 yılında EURAPS (Europian Association of Plastic Surgeons) İtalya-Pisa kentinde sunuldu. Uzmanlık eğitimi sonrası devlet hizmeti görevlendirmesi ile Yalova Devlet Hastanesi'nde Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi kliniğinde 2016-2018 yılları arasında çalıştı. Op. Dr. Müge SEVİNDİK, yurtiçi ve ...

Etiketler
Göz kapağı sarkması
Op. Dr. Müge Sevindik
Op. Dr. Müge Sevindik
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube