Doktorsitesi.com

Gebelik sırasında takip nasıl olur? Hangi haftalar önemli? Ne tür testler yapılmakta?

Op. Dr. Yuliya Doster
Op. Dr. Yuliya Doster
11 Temmuz 2017131 görüntülenme
Randevu Al
Gebelik sırasında takip nasıl olur? Hangi haftalar önemli? Ne tür testler yapılmakta?

Gebelikten korunmadığınızda adet gecikmesi olur olmaz doktora başvurmalısınız. İlk görüşmede doktor gebeliğin sağlıklı olup olmadığını teyit eder ve gebelik haftasını hesaplar. Bebeğin ve sizin sağlığını değerlendirmek için kan ve idrar testleri yapılır. Daha önceki gebelikler ve anne adayının genel sağlığı hakkında bilgi alınır. İlk ziyarette ayrıca gebelik takip planı yapılır, anneye gebelik takibi ve takiplerde yapılacak testler hakkında bilgi verilir. Anne adayın sorularına cevap verilerek gebelik hakkında danışma verilir. İlk değerlendirmeden sonra gebelik sağlıklı gelişiyor ise 28. Haftaya kadar 3-4 haftada bir doktoru ziyaret etmelisiniz. Bu sürede bebeğin büyüme ve gelişme takibi, aralıklı kan ve idrar testleri ve önemli genetik hastalıkların tarama testleri ve detaylı ultrason yapılır, gebelik diyabeti olup olmadığı araştırılır. 28. İle 36. Hafta arasında takipler 2-3 haftada bir yapılır ve bebeğin büyümesi izlenir. 36. Haftadan itibaren ise gebelikte haftalık izlem yapılır.

Etiketler

Gebelik testleriGebelik sırasında takip nasıl olurGebelikte önemli haftalar

Yazar Hakkında

Op. Dr. Yuliya Doster

Op. Dr. Yuliya Doster

Dr. Yuliya Doster üniversite eğitimini Diyarbakır’da Dicle Tıp Fakültesinde, 2006’da tamamladı. Uzmanlık eğitimini Uludağ Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümünde 2007-2012 tarihlerinde alan Dr. Doster Obstetrik ve Jinekoloji, Jinekolojik Onkoloji, Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite, Perinatoloji ve Ürojinekoloji alanlarında çalışarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ünvanını kazandı. Uzmanlık eğitimi süresince sertifikalı Histeroskopi ve Laparoskopi eğitimi ve Jinekolojik ve Obstetrik Ultrason eğitimi aldı.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.