Fissür örtücü uygulamaları

Fissür örtücü uygulamaları

Dişlerin özellikle çiğneyici yüzeyleri çürük oluşumuna en açık bölgeleridir.Çocuk sağlığında çürük oluşumun engellemek çocuğun ağız ve diş sağlığı için önemli bir konudur.Süt ve sürekli dişleri korumak amacıyla dişlerin çiğneyici yüzeylerine fissür örtücü uygulamaları yapılmaktadır.Buradaki amaç dişler üzerindeki girintileri ve çıkıntıları düz hale getirerek dişi korumaya çalışmaktır.Ayrıca yeni geliştirilen fissür örtücüler flour salgılamasıyla asit ataklarına karşı dişleri korumaktadır.

Dişlerin çiğneyici yüzeyleri çürüğe daha yatkın oldukları için bu bölgelere fissür örtücüleri uygulamak gerekir.3 yaşından itibaren fissür örtücü işlemleri çocuklarda yapılabilmektedir.Ayrıca sadece çocuklarda değil yetişkinlerdede koruyu diş hekimliği uygulamalarında fissür örtücülerden yararlanmaktayız.

Ayrıca bireyin düzenli ve dengeli beslenmesini açısından değerlendirilmesi,flourid uygulamaları , çocuga diş ve ağız bakım bilgisinin verilmesi koruyucu hekimlik adina önemli bir faktördür.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Özlem Oğuz

Dt. Özlem USLU, 1987 yılında Kastamonu’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini 2005 yılında Kastamonu Göl Anadolu Öğretmen Lisesi'nde dereceyle bitirmiştir. Ardından Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamlamış ve Diş Hekimi unvanı almıştır. Mezuniyeti sonrasında Restoratif Diş Hekimliği ve Endodonti konularında çeşitli kurslara ve kongrelere katılmış olan Dt. Özlem USLU, ortaokul ve lise eğitimi boyunca basketbol takımlarında oynamış ve tiyatro eğitimi almıştır. Üniversite yıllarında da birçok sosyal toplulukta yer almış ve sosyal sorumluluk projeleri yürütmüştür. Aktif olarak Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) gönüllüsüdür. Semmelweis University of Budapest de ve Romanya da Craiovadental School'da asistanlık yapmış olan Dt. Özlem USLU, mezuniyetin ardından 2 yıl boyunca özel bir poliklinikte ça ...

Etiketler
Pedogog
Dt. Özlem Oğuz
Dt. Özlem Oğuz
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube