Fibromiyalji ve kuru iğne tedavisi

Fibromiyalji ve kuru iğne tedavisi

Kuru iğne tedavisi, güvenli, yan etkisi olmayan, tedavi edici ve (tecrübeli Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzman Hekimi tarafından uygulandığında) zararsız bir yöntemdir. İğne, herhangi bir ilaç içermediğinden, bu ismi alır. Bu sebeple alerjik reaksiyonlar, ilaç etkileşimleri ve yan etkiler görülmez.

Kuru İğneleme uygulana bölgeye göre kalınlığı ve boyu değişen iğnelerin kaslara batırılması şeklinde yapılmaktadır. En önemli kullanım alanı halk arasında kulunç girmesi denilen miyofasial ağrı sendromu ve iltihapsız kas romatizmasıdır (Fibromiyalji). Bu yöntem ile gergin kasların içinde oluşmuş ağrılı tetik noktalara iğne batırılarak ağrının çözülmesine ve kasın normal gerginliğine dönmesine sebep olur. Kuru iğneleme yöntemi tek başına ağrıyı azaltıp geçirebilse de bant uygulaması ile kombine edildiğinde başarı şansı daha yüksektir. Aksi takdirde ağrılar tekrarlayabilir.

Kuru iğne tedavisinde, kasılmış ve kısalmış kasa bir iğne batırılarak bu spazm çözülmeye çalışılır. Bir kasta çoğu zaman çok sayıda ağrılı kasılmış ve kısalmış kas demetleri olduğundan çoğu kez, çok sayıda iğneleme yapmak gerekebilir.

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Kadir Göde

Yrd. Doç. Dr. Kadir GÖDE, 1983 yılında Niksar'da doğmuştur. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 2008 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru ünvanı almıştır. İhtisasını ise Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamladıktan sonra Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı olmuştur. 

2017 yılında İstinye Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda yardımcı doçent olarak akademik kadroda yer almıştır. Yrd. Doç. Dr. Kadir GÖDE, şu an Trabzon Akçaabat'da bulunan Medicalpark Trabzon Hastanesi'nde hastalarına hizmet vermektedir.

Etiketler
Kuru iğne
Uzm. Dr. Kadir Göde
Uzm. Dr. Kadir Göde
Trabzon - Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube