Femtosecond laser

Prof. Dr. Halil Bahçecioğlu
Prof. Dr. Halil Bahçecioğlu
11 Aralık 2014284 görüntülenme
Randevu Al
Femtosecond laser

Femtosecond laser  artık mikro keratomlar’ın yanında  excimer laser ile birlikte  lasik tedavisinde kullanılmaktadır.

Femtosecond laser de flap kesisi tamamen bilgisayar kontrolünde olup mekanik bir işlem yapılmamaktadır.

Femtosecond laser ile çok sayıda laser ışını çok kısa sürede korneanın istenilen yerlerine atış yaparak korneada 1 ile 3 mikron büyüklüğünde su  ve karbondioksit içeren kabarcıklar yapar. Oluşan bu kabarcıklar korneada doku ayrışmasını sağlar ve  göz doktoru ayrışan bu tabakayı kaldırarak kornealflap’i açar ve LASIK tedavi prosedürünü uygular, ve flap’i tekrar yatağına yerleştirir.

Femtosecond laser tedavisinde hasta hazırlığı ve işlem bittikten sonraki süreç LASIK‘te uygulanan prosedürün aynısıdır.

Femtosecond laser korneası ince olanlarda, yüksek miyoplarda, yüksek astigmatı olanlarda, mikrokeratom kullanımının zor olduğu küçük kapak aralığı olanlarda, çukur göz yapısına sahip kişilerde, korneası çok dik veya çok düz olanlarda kullanılabilir.
 

Etiketler

Femtosecond laser nedirFemtosecond laser nerede kullanılırFemtosecond laser tedavisinde hasta hazırlığıFemtosecond laser tedavisinde neler yapılırFemtosecond laser hangi göz hastalıklarında kullanılırFemtosecond laser kimlere uygulanırFemtosecond laser hangi hastalara kullanılır

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Halil Bahçecioğlu

Prof. Dr. Halil Bahçecioğlu

Dr. Halil Bahçecioğlu, 1957 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokul eğitimini Almanya'da, lise eğitimini ise 1976 yılında İstanbul Avusturya Lisesi'nde tamamladı. Tıp eğitimine 1976 yılında Viyana Üniversitesi'nde başlayan Dr. Bahçecioğlu, aynı yıl Graz Karl -Franzes Üniversitesi Almanca Çevirmenlik ve Graz Karl-Franzes Üniversitesi Felsefe bölümlerine de başlamıştır. Dr. Bahçecioğlu, 1979 yılında Almanca -Türkçe Yeminli Mütercim Tercüman unvanını aldı, 1980 yılında Felsefe bölümünü tamamlamış ve 1981 yılında Graz Karl-Franzes Üniversitesi felsefe bölümü yüksek lisansını gerçekleştirdi, 1983 yılında ise tıp doktoru unvanını aldı. 1983 yılında yine Viyana Üniversitesi'nde göz hastalıkları alanında ihtisasına başlamıştır ve aynı yıl askerlik hizmetini de yerine getirmiştir. 1984 yılında zorlu Yabancı Dil ve Yeterlilik sınavlarından geçerek göz hastalıkları ihtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı'nda sürdürmüştür.
1986 yılında Üniversite tarafından görevlendirilerek Viyana Üniversitesi 2.ci Göz Kliniğinde Oküloplasti üzerine eğitim almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır