Estetik ve sağlıklı diş

Dt. Yaşar Nalçacı
Dt. Yaşar Nalçacı
18 Ocak 2011532 görüntülenme
Randevu Al
Estetik ve sağlıklı diş

Estetik  diş denince evvela estetik olmayan diş nedir onun hakkında bilgi sahibi olmamız gerekir .Çene yapısı  diş diziminde çok önemli bir faktördür eğer çeşitli nedenlerden dolayı hastada çene  yapısı değişmiş ise kapanış bozulmuş ise dişler alveol kreti üzerinde değildir çapraşıklıklar ve ileri geri durumlar vardır .Dişlerin bazısı ileride bazısı geridedir veya dişler öne doğru fırlamış gibidir.Dişlerin boyları farklılaşmıştır kimi uzun kimi kısadır.

Dişlerdeki kariyesler(çürükler)de kendisini renk bozukluğu olarak gösterirler .Bu durumda kapanışta bozuk olduğundan hastada fonasyon bozulmuştur  dişlerdeki horizontal ve vertikal hareketler kısıtlanmıştır ,dişlerdeki kontak noktaları gelişigüzeldir erken temastan dolayı basınç dağılımı bozulduğundan ileride dişlerin  (apex)'inde kökünde kistleşmeler oluşur ve diş kaybına neden olurlar.Öncelikleri istenmeyen bu arazların ve deformasyonların düzeltilmesi  ağız ve diş sağlığı için son derece önemlidir.

Ağızda ki  bütün bu olumsuzluklar düzeltildiğinde sağlıklı bir diş yapısına ve estetik bir diş dizimine kavuşmuş oluruz .Ülkemizdeki deneyimli diş hekimleri bu anomalileri bilirler ve ona göre hareket ederler.Bu arazlar giderildiğinde  normal bir kapanış sağlandığında dişler alveol kreti üzerinde olması gereken yere getirildiğinde önce sağlıklı bir ağza  dolayısıyla estetik görünüme sahip oluruz . Hastaların yüz koordinatları (altın oranları )  belirlenerek o hastaya en uygun  KİŞİYE ÖZEL estetik dişler yapılmakta dır. 

Etiketler

Sağlıklı dişDişlerdeki çürüklerEstetik dişÇene yapısı

Yazar Hakkında

Dt. Yaşar Nalçacı

Dt. Yaşar Nalçacı

Dt. Yaşar NALÇACI, Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından tıp eğitimine başladı ancak eğitiminin 3. yılında Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde devam etme kararı almıştır. 1978 Yılında Diş Hekimi unvanı almıştır. 

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır