Estetik ve sağlıklı diş

Estetik ve sağlıklı diş

Estetik  diş denince evvela estetik olmayan diş nedir onun hakkında bilgi sahibi olmamız gerekir .Çene yapısı  diş diziminde çok önemli bir faktördür eğer çeşitli nedenlerden dolayı hastada çene  yapısı değişmiş ise kapanış bozulmuş ise dişler alveol kreti üzerinde değildir çapraşıklıklar ve ileri geri durumlar vardır .Dişlerin bazısı ileride bazısı geridedir veya dişler öne doğru fırlamış gibidir.Dişlerin boyları farklılaşmıştır kimi uzun kimi kısadır.

Dişlerdeki kariyesler(çürükler)de kendisini renk bozukluğu olarak gösterirler .Bu durumda kapanışta bozuk olduğundan hastada fonasyon bozulmuştur  dişlerdeki horizontal ve vertikal hareketler kısıtlanmıştır ,dişlerdeki kontak noktaları gelişigüzeldir erken temastan dolayı basınç dağılımı bozulduğundan ileride dişlerin  (apex)'inde kökünde kistleşmeler oluşur ve diş kaybına neden olurlar.Öncelikleri istenmeyen bu arazların ve deformasyonların düzeltilmesi  ağız ve diş sağlığı için son derece önemlidir.

Ağızda ki  bütün bu olumsuzluklar düzeltildiğinde sağlıklı bir diş yapısına ve estetik bir diş dizimine kavuşmuş oluruz .Ülkemizdeki deneyimli diş hekimleri bu anomalileri bilirler ve ona göre hareket ederler.Bu arazlar giderildiğinde  normal bir kapanış sağlandığında dişler alveol kreti üzerinde olması gereken yere getirildiğinde önce sağlıklı bir ağza  dolayısıyla estetik görünüme sahip oluruz . Hastaların yüz koordinatları (altın oranları )  belirlenerek o hastaya en uygun  KİŞİYE ÖZEL estetik dişler yapılmakta dır. 

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Yaşar Nalçacı

Dt. Yaşar NALÇACI, Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından tıp eğitimine başladı ancak eğitiminin 3. yılında Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde devam etme kararı almıştır. 1978 Yılında Diş Hekimi unvanı almıştır. 

Bağdat Caddesinde' ki Estetik Diş İmplant Merkezi Kliniği'n kurucusu ve Baş Hekimi olarak mesleki çalışmalarına devam etmektedir.

 

Etiketler
Sağlıklı diş
Dt. Yaşar Nalçacı
Dt. Yaşar Nalçacı
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube