Erken ergenlik tedavisi nasıl yapılmaktadır

Erken ergenlik tedavisi nasıl yapılmaktadır

Erken Ergenlik, kız çocuklarında 8 yaşından ve erkek çocuklarında 9 yaşından önce ergenliğin başlamasıdır.

Erken ergenliği olan çocukların, en kısa zamanda tanı alması ve tedaviye başlanması başarı oranını arttırmaktadır.

Erken ergenliğe neden olan herhangi bir hastalık saptanmazsa, ergenliğin ilerlemesini durdurmak mümkündür. Bu amaçla, ergenlik hormonlarının salgılanmasını baskılayan ilaçlar kullanılmaktadır. Bu ilaçlar, aylık veya 3 aylık enjeksiyonlar şeklinde kalçadan veya bacaktan ve cilt altı veya kas içine uygulanabilmektedir.

Tedavi esnasında genellikle önemli bir problem oluşmamaktadır. Kullanılan ilaçların en sık gözlenen yan etkisi iğnenin yapıldığı yerde ağrı, şişlik ve kızarıklıktır. Bu yan etkiler, her 10 hastadan 1’inde görülebilir.

Bu makale 13 Nisan 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Ediz Yeşilkaya

    1972 yılında Elazığ’da dünyaya geldim.İlkokul,ortaokul ve liseyi Türkiye’nin küçük ve şirin bir şehri olan Elazığ’da bitirdim.     1989 yılında Gülhane Askeri Tıp Fakültesi’ne derece ile girerek 1995 yılında “Tıp Doktoru” ünvanını alıp,severek ve isteyerek seçtiğim mesleğime ilk adımımı attım.İlk görevimi 1997-1998 yılında 10. Zırhlı Tugay Baştabibi olarak Kırklareli Babaeski ‘de yaptım.      1998-2002 yılları arasında Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları A.D ‘da eğitimimi tamamlayarak 2002 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı oldum. Bu branşı seçmemdeki en büyük sebep; çocukları çok sevmem ve onların acı çekmelerine dayanamamdır.En büyük amacım ise,onların ifade edemedikleri sıkıntıları anlayıp,sağlıklı olarak yeniden hayata adapte olmalarını sağlamaktır.     2002-2004 yılları arasında Ardahan Askeri ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Erken ergenlik belirtileri
Doç. Dr. Ediz Yeşilkaya
Doç. Dr. Ediz Yeşilkaya
Ankara - Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube