Erken boşalmada yapılmaması gerekenler

Erken boşalmada yapılmaması gerekenler

Erken boşalanlar arasında yaygın uygulanan bazı yöntemler bulunmaktadır. Tüm bu yöntemlerin ortak özelliği, cinsellik dışına odaklanmak, duyumlara karşı duyarsızlaşmak, dikkatini zevk almamaya yoğunlaştırmak olarak özetlenebilir. Doğal olarak bu yöntemler, cinsellikten alınan zevki azaltırken, erken boşalmayı daha da çabuklaştırırlar.

2 prezervatif takmak: Duyarsızlaşarak uzatmayı hedefler, çoğunlukla işe yaramaz ve cinsellikten alınan zevki azaltır.

Alkol alımı; İstikrarsız bir biçimde arada uzamalar olur ancak kilo alımı, maddi sorun ve bağımlılık riskini artar.

İki kez üstüste ilişkiye girmek; Genelde ikinci ilişki uzasada, özellikle 35’li yaşlardan sonra sıkıntı ve isteksizlik tabloya eşlik eder.

Dikkat dağıtıcı şeyler düşünmek: Tam zıt etki yaratır. Yani siz cinsellik dışı durumlar düşündükçe ( iğrenç bişey, futbol vs) boşalmanız erkenleşir.

Yanağı ya da elinizi ısırmak; Acıya odaklandığınızda boşalmadan önceki duyumları kaçırırsınız yani işe yaramaz

Anestezik krem ya da spreyler: Cinsellikten alınan zevki azaltırlar ve çoğunlukla etkili de olmazlar.

İlaçlar: Çoğunlukla çok kısıtlı ve geçici etki gösterirler.

Bize başvuran hemen her danışan yukarıdaki yöntemleri denemiş olarak bize gelir. Bizim kullandığımız cinsel terapi tekniği yukarıdakilerin tam tersine cinsel hazza odaklanmak ve boşalma öncesi zevk dolu plato dönemini uzatmayı hedefler. Kazanılan “tutabilme becerisi” kalıcıdır.

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Mehmet Levent Soylu

Uzm. Dr. Mehmet Levent SOYLU, 1965 yılında Adana'da doğmuştur. Liseyi Tarsus Amerikan Lisesi'nde bitirdikten sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp dokotru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine aynı fakültede yapmış ve Psikiyatri Uzmanı olmuştur. 1 yıl boyunca Tavistok'da Cinsel taciz tedavisi ve Londra Psikiyatri Enstitüsü'nde “Evlilik ve Cinsel Terapileri” eğitimi görmüş olan Uzm. Dr. Mehmet Levent SOYLU,  Evlilik ve Cinsel Terapileri hakkında 20’den fazla bilimsel yayın ve makale sahibidir. Ayrıca “Erken Boşalmada Kendi Kendine Tedavi" adlı bir kitabı ve “Kadın Cinsel Sorunları” ile ilgili baskıda olan ikinci bir kitabı bulunmaktadır. 1997 yılında cinsel rollerle ilgili yapmış olduğu bir projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmiştir. Uzm. Dr. Mehmet Levent SOYLU, 15 yıldır Cle ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Uzm. Dr. Mehmet Levent Soylu
Uzm. Dr. Mehmet Levent Soylu
Adana - Psikiyatri
Facebook Twitter Instagram Youtube