Erken boşalma kolay tedavi edilebilir mi?

Uzm. Dr. Mehmet Levent Soylu
Uzm. Dr. Mehmet Levent Soylu
20 Nisan 2015220 görüntülenme
Randevu Al
Erken boşalma kolay tedavi edilebilir mi?

Erken boşalma neredeyse her iki erkekten birinde mevcut bir durumdur ve deneyimli bir terapist tarafından kolaylıkla tedavi edilir. Cinsel terapilerin öncüleri (Masters-J. Kaplan vs) cinsel terapi yöntemiyle tedavide başarı oranlarının yüzde 95 olduğunu vurgulamaktadırlar. Bende uzun yıllardır aynı teknikleri kullanan bir terapist olarak gelen her danışanın az ya da çok mutlaka bu terapiden fayda gördüğünü söyleyebilirim.

İdeal tedavi, eş ve cinsellik konusunda bilgilendirme, bireysel ve eşle yapılan egzersizler olarak özetlenebilir. Ancak duruma göre tedavi modifiye edilebilir. Örneğin eşiniz size yardımcı olmuyor ya da bekarsınız ya da 2 ay sonra evleneceksiniz egzersiz ve stratejiler duruma göre belirlenir. 1-2 seansta kişi egzersizleri öğrenir ve yaklaşık 1 ay disiplinli bir çalışma ile sorunun üstesinden gelmeyi başarabilir. Kişi artık boşalacağı noktayı farkeder, durabilir, başlatabilir, erteleyebilir.

Tedavide temel nokta, boşalmanın hemen öncesindeki öncül hislerin farkedilmesidir. Yani amacımız uyarıcı düşüncelerden kaçmak değil, tam tersine cinselliğe ve boşalmadan önceki hislere odaklanmaktır.

Çoğunlukla ergenlik döneminden beri yaşanan bu sorun 1-2 seans danışma ve 1 aylık çalışmayla çözülebilecekken, sabırsız biriyseniz ya da tıbbın herşeye kadir olduğuna inanıp gereksiz ilaç vs kullanımı gibi yöntemlerle hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Mehmet Levent Soylu

Uzm. Dr. Mehmet Levent Soylu

Uzm. Dr. Mehmet Levent SOYLU, 1965 yılında Adana'da doğmuştur. Liseyi Tarsus Amerikan Lisesi'nde bitirdikten sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp dokotru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine aynı fakültede yapmış ve Psikiyatri Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.