Doktorsitesi.com

ERKEKLERDE KISIRLIK VE BESLENME TEDAVİSİ

Dyt. Zümra Fındıkçı
Dyt. Zümra Fındıkçı
23 Ekim 202077 görüntülenme
Randevu Al
ERKEKLERDE KISIRLIK VE BESLENME TEDAVİSİ

Genetiği değiştirilmiş gıdalar, kimyasal maddeler, aspartam metabolitleri ve katkı maddeleri gibi nicesi yüzünden erkek üreme organ hücreleri hasara uğruyor.

İlaçlar, kremler, şampuanlar, tıraş malzemeleri ve diş macunları gibi ürünlerin dioksin ve paraben gibi katkı maddeleri içeriği kadınlık hormonu olan östrojeni taklit ederek vücutta birikir. Sonucunda kısırlık, prostat hastalıkları, spermlerde bozukluk oluşabilir.

Hormon dengesini düzenlemenin bir yolu da beslenmeden geçer.

Fabrikasyon kahve içen erkeklerin üreme hücrelerinde genetik olarak bozulmalar olduğu tespit edilmiştir. Tiroid bezinin az çalıştığı hipotiroid durumunda da kan testesteron düzeyi azalır.

Tüketilebilecek bazı besinler
-organik tavuk
-organik süt ürünleri
-balık
-organik sebze, koyu yeşil yapraklı sebzeler
-brokoli, turp, tere, lahana vb. turpgiller
-kabak çekirdeği, susam, tahin, ceviz gibi çinko kaynakları (kahve, alkol ve sigara çinko seviyesini düşürür)
-domates, salça, greyfurt gibi likopen kaynakları
-tarçın, zencefil

Kullanılabilecek takviyeler, karışımlar ve kişiye özel beslenme programı için diyetisyeninizle görüşmelisiniz. 

Etiketler

Kısırlık oranıKısırlık karşıtı bitkilerKısırlık tedavisiKısırlıkta hormonlarKısırlıkta vitamin tedavisiKısırlık tedavi süreciKısırlık nedir?Kısırlık yaşıKısırlıkta cinsellikKısırlık nedenleriKısırlık sebeplerikısırlıkta beslenme

Yazar Hakkında

Dyt. Zümra Fındıkçı

Dyt. Zümra Fındıkçı

Dyt. Zümra Fındıkçı, Lise eğitimini 2015 yılında İstanbul Üsküdar Lisesi'nde (Sayısal) tamamlamıştır. Ardından lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nü tamamlayarak Diyetisyen unvanı almıştır. 2018 -2020 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde Aşçılık eğitimi almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır