Doktorsitesi.com

ENERJİ, SAĞLIK VE ESTETİK İÇİN DİK DURUNUZ!

Uzm. Dr. Erinç Karacehennem Sabuncu
Uzm. Dr. Erinç Karacehennem Sabuncu
11 Ekim 20161045 görüntülenme
Randevu Al
ENERJİ, SAĞLIK VE ESTETİK İÇİN DİK DURUNUZ!

İYİ BIR DURUŞ, VÜCUTTA TÜM ORGANLARIN SIKIŞMADAN YERLİ YERİNDE DURMASINI SAĞLAR.

Enerji, sağlık ve estetik için dik durunuz!
 

Boyun, sırt kaslarını destekleyerek bu bölgelerden kaynaklanan ağrıları azaltır. Kişinin iyi görünmesini, kendine güvenli ve enerjik hissetmesini sağlar.

Peki, duruşumuzun doğru olup olmadığını nasıl anlarız? Bunun için birkaç ipucu vermek isterim. İlk önerim ayna karşısında, ayakta, önden ve yandan duruşunuzu incelemeniz. Baktıkça yanlış olanı görüp bir farkındalık geliştireceksiniz. Günlük hayat içinde aynadaki düzelttiğiniz duruşunuz gözünüzde canlandıkça yanlışlarda düzelecektir. Gün içinde kendi kendimize de bir sistem geliştirip duruşumuzun farkında olup yanlış duruştan kaçınmalıyız. Düzgün bir duruşu kısa yoldan kontrol etmeniz için gereken iki parametre var: İlki, başın fazla önde ve arkada durmasını engellemek için pozisyonu kontrol etmek. Normalde kulak memesinin omuz ortasıyla aynı hizada olması gerekir. İkincisi, belin normal konumlanması için göğüs kafesinde en aşağıdaki kaburganın önde en çıkıntılı noktasıyla leğen kemiğinin önde en çıkıntılı noktasının aynı hizada olması gerekir. Gün içinde kendi kendimize yapacağımız kolay iki ölçümle duruş bozukluklarımızı düzeltebiliriz.

Elbette etrafımızdaki insanların bizi uyarmaları çok faydalı. “Dik durur, otlar.” diye sorulan ve cevabı zürafa olan bir bilmece vardır. Dedem, dik durmayı hatırlatmak için anneme bu bilmeceyi sorarmış. Annem de mesajı alır, duruşunu düzeltirmiş. Sık, sık sözel uyarı gerçekten farkındalık için önemli.

İyi bir duruş için sık sık kendimizi düzeltip kas hafızası oluşturmanın yanı sıra, spor yaparak yanlış duruştan kısalan, kuvvetsizleşen kasları uzatmalı ve güçlendirmeliyiz. Yüzme, pilates, yoga bu konuda çok etkili. Kaslar zamanla uzadıkça, doğru duruşu zahmetsizce ve düşünmeden korumaya başlarız.
Yeni yılda kendiniz için bir iyilik yapın ve duruşunuzu düzeltin.

Dr. Erinç Karacehennem
Fizik Tedavi ve Akupunktur Uzmanı

Etiketler

Dik durmakDik durmaya çalışırken bel içeri girmesiDik durmamaDik durma bel ağrısıDik durmanın önemi nedir

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Erinç Karacehennem Sabuncu

Uzm. Dr. Erinç Karacehennem Sabuncu

Uzm. Dr. Erinç KARACEHENNEM SABUNCU, lise öğrenimini Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nde bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 2000-2005 yılları arasında Gazi Üniversitesi'nde yapmış ve Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır