Düz tabanlık kader midir?

Düz tabanlık kader midir?

duz-taban

Bizim memlekette kimse “düz taban” olarak anılmak istemez. Düztabanlık “kara bahtlılık” veya “kör talihlilik”tir bir nevi. Ne işlerin rast gider ne de şans yüzüne güler. Rivayete göre düz tabanları askere bile almazlarmış bir zamanlar. E askere gitmeyene kız da verilmezmiş eskiden. Adam sanki kötürüm…

Yanlışlar bunlarla bitse iyi. 21. Yüzyıl Türkiye’sinde dahi hala düz tabanlığın bir kader olmadığı ve istendiğinde düzeltilebildiği bilinmemektedir. Düz tabanlık hep kabullenilmesi gereken, çaresi olmayan, en fazla bir çift tabanlık verilen bir durum olarak bilinir. Bunun böyle bilinmesinin başlıca sorumlusu aslında doktorlardır. Çünkü ayaklarımız doktorlar tarafından da geçmişte hep ihmal edilmişlerdir. Dizlerden, kalçalardan, omurga ve ellerden sıra gelmemiştir ayaklarla ilgilenmeye. E nasılsa kimse görmüyor ayakları, kimse özen de göstermiyor diğer uzuvlarına gösterdiği kadar, o zaman doktorlar niye ilgilensin? Üstelik çok karmaşık bir yapı. Öğrenmesi de zor, uygulaması da. Üstelik iyice öğrenmeden uygulayınca iyi netice alması nerdeyse imkansız. Diğer duygusal (!) nedenlerden bahsetmeyeceğim artık. Doktorun en kötüsü bilmeyen değil, ne bilmediğini bilmeyendir. Kendi bilmediği için hastalarına “aman sakın ayağını kimseye elletme sonra sakat kalırsın” şeklinde telkinlerde bulunanların sayısı az değildir maalesef.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Tahir Öğüt

Prof. Dr. Tahir ÖĞÜT, 1967 yılında Ankara'da doğmuştur. İstanbul Erkek Lisesi'nden mezun olduktan sonra Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 1991 yılında derece ile tamamlamıştır. İhtisasını ise İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde yapmış ve 1997 yılında Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olmuştur. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı'nda Başasistanlık yapan Dr. ÖĞÜT, 1999 yılında Marmara Bölgesinde meydana gelen depremde bu görevini ilk 3 ay kadrosuz ve gönüllü olarak yapmıştır. 2001 yılında İtalya’da İlizarov Cerrahisi üzerine 1 ay, 2002 yılında Hollanda’da ayak ve ayak bileği cerrahisi üzerine 3 ay süre ile çalışmış olan Prof. Dr. Tahir ÖĞÜT, 2005 yılında Doçent, 2011 yılında ise Profesör unvanını almıştır. 2006-2007 yılları arasında Duke ...

Etiketler
Düz tabanlık
Prof. Dr. Tahir Öğüt
Prof. Dr. Tahir Öğüt
İstanbul - Ortopedi ve Travmatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube