Dorn method’tan kimler faydalanabilir?

Dorn method’tan kimler faydalanabilir?

Teknolojinin hayatımıza daha çok girmesi, aile yapılarının değişmesi, beslenme düzeninin bozulması gibi nedenlerle artık birçoğumuz gün boyu vücut duruşumuza dikkat etmeden ekran karşısında çalışan, televizyon karşısında yemek yiyen, diz üstü bilgisayarlarımız ile yatağımız üstünde yazışan insanlar haline geldik.

Özellikle 7-17 yaş arası gençler teknolojik yaşam şekilleri nedeni ile orta yaş geleceklerinde,omurganın yanlış kullanımından kaynaklı birçok sıkıntıyı bugünden davet ediyorlar.

Doğum yapmış annelerin birçoğunun ise, özellikle hamilelik ve doğum sonrası bebek bakımı esnasında vücutlarını yanlış kullanmalarından kaynaklı bel ağrıları devam ediyor. Ev kadınlarımız her gün ev işi yaparken, bir hareketi yanlış yaparak, kendilerine zarar

veriyorlar. Özellikle arkadan darbe alarak trafik kazası geçirmiş, spor kazası yaşamış veya bir yaşlarında ciddi bir düşme (balkon, merdiven, ağaç vs) atlatmış kişiler ise bugün ciddi bel veya boyun ağrılarından muzdariptirler.

Tüm bunların neticesinde ameliyat olup, halen kesin sonuca ulaşamamış, ağrıları ile yaşamayı öğrenen ya da ikinci hatta üçüncü ameliyatına hazırlık yapanlar vardır.

Örnekleri arttırabiliriz: Dorn Method; bel, boyun, baş, sırt, kalça, bacak, diz, ayak, omuz, kol, el, parmak ağrısı olan, migren, siyatik, skolyoz benzeri rahatsızlıkları bulunan herkese uygulanabilir. Ufak çocuklarda hatta yenidoğan da güvenle uygulanmaktadır.

Kimlere Uygulanmaz?

Enfeksiyon hastalıklarında, ateşli hastalıklarda, iltihabı devam eden vakalarda, akut yaralanmalarda, dokuda mevcut iç kanamalarda, kötü huylu tümöral vakalarda, kalp hastalığı devam eden vakalarda, hamileliğin ilk aylarında, kal teşekkül etmemiş kırıklarda, hareket kabiliyeti olmayan kişilerde uygulanmayacaktır

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Salih Eken

Dr. Salih EKEN, 10 Mayıs 1957 tarihinde Denizli - Babadağ’da doğmuştur. Lise öğrenimini Denizli Lisesi’nde bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 1980 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Mezuniyetini takiben 4 yıl Bayrampaşa ve Gedikpaşa Dispanserleri’nde askerlik vazifesini yerine getirmiş, SSK Dışkapı Çocuk Hastanesi’nde ise tabiplik görevinde bulunmuştur. 1984-2012 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kurum tabibi olarak görev yapmış olan Dr. Salih EKEN, 8 ay süreyle Tübitak’ta araştırmacı olarak akupunktur ve laser terapisi ile ilgili çalışmalar yapmıştır. 1986-2000 yılları arasında ise İşyeri hekimliği yapmış olan Dr. Salih EKEN, bu görevlerinin yanı sıra Metabolic Balance Tıp Enstitüsü'nde Uluslararası Klinik Araştırma Grubu Üyeliği yapmış, Do ...

Dr. Salih Eken
Dr. Salih Eken
Ankara - Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp
Facebook Twitter Instagram Youtube