Donuk omuz tedavileri

Donuk omuz tedavileri

Omuz ekleminde birçok sebepten dolayı hareket kısıtlılığı gelişebilir. Donuk omuz hastalığının 3 evresi vardır.

1- Ağrı : Haftalar hatta ayladerca süren omuz ağrısı giderek artar. Özellikle gece ağrısı ön plandadır.

2- Hareket kısıtlılığı : Bu evrede kişi  kolunu az hareket ettirerek ağrısını azaltır. Fakat kalıcı bir hareket kıstlaması oluşur. Bu duruma adapte olmak için kıyafet giyme, eli başa ve enseye götürme gibi hareketler azaltılır ya da düzenlenir. Bu durum 1 yıl kadar sürebilir.

3- Çözülme: Bu dönemde hareketler yavaş yavaş açılır ama genelde tam olarak düzelmez.

Kişiler donuk omuz süreci çok uzun ve ağrılı olduğundan tedavi arayışına yoğun olarak girerler. Bu tedaviler arasında temel ağrı kesici ilaçlar, fizik tedavi uygulamaları, lokal enjeksiyonlar ya da genel anestezi altında manuel terapi ve kapalı ya da açık ameliyatlar gelmektedir.

Özellikle lokal uygulamalarla poliklinik koşullarında yapılan manuel terapiler hem ucuz hem de etkilidir.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Alper Kebudi

Op. Dr. Alper Kebudi, 1977 yılında Antakya’da doğmuştur.İlkokul eğitimini Cemalettin Tınaztepe İlkokulu’nda,  ortaokul ve lise eğitimini ise Özel Hatay Kültür Lisesi’nde tamamlamasının ardından ingilizce tıp eğitimine 1994 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladı ve 2000 yılında mezun olmuştur.  Mezuniyetinin ardından ihtisasını Ortopedi ve Travmatoloji alanında sürdürmeye karar veren Dr. Kebudi, 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilimdalında eğitimine başladı ve 2005 yılında uzman doktor unvanını aldı. 2005 ile 2006 yılları arasında ABD’de Wisconsin Üniveristesi Ortopedi ve Rehabilitasyon departmanında çocuk omurga hastalıkları, çocuklarda ayak deformiteleri ve düzeltilmesi, spor cerrahisi ve artroskopik tedavi metodları üzerine gönüllü laboratuar ve klinik çalışmal ...

Etiketler
Donuk omuz
Op. Dr. Alper Kebudi
Op. Dr. Alper Kebudi
İstanbul - Ortopedi ve Travmatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube