Dolgu uygulamaları nasıl yapılır

Dolgu uygulamaları nasıl yapılır

Yaşlanmanın bir göstergesi de kırışıklar ve sarkmalar olduğundan bunları yok etmeye yönelik dolgu uygulamaları 100 yıldır kullanılmaktadır.İlk olarak 1900 yılların başlarında yağ transferi dolgu amacıyla kullanılmıştır.Günümüzde ise hyaluronik asit en sık kullanılan dolgu maddesidir. Hacminin 1000 katı kadar su bağlama kapasitesi vardır.Dolgu uygulamaların, uygulama kolaylığı, uygulama sonrasında sosyal ve iş yaşamdan uzak kalınmaması, doğal bir ürün oldugundan allerjik olmaması ile son yıllarda popülaritesi giderek artmaktadır.

HANGİ AMAÇLARA YÖNELİK DOLGU UYGULAMASI YAPILIR:

1:Alın bölgesinde ve kaş ortasında botox ile düzelmeyen kırışıklıklarda

2.Elmacık kemiklerin belirginleştirilmesinde

3.Yüz ovalinin şekillendirilmesinde

4.Göz altı çukurlarında

5.Kaş kaldırılmasında

6.Nazolabial kıvrımların(burun kenarından ağız köşelerine uzanan) derinliğinin azaltılmasında

7.Dudak dolgunlaştırılmasında

8.Çene belirginleştirilmesinde

9.Dudak üzerinde ince çizgilerin giderilmesinde

10.Akne skarların veya yüzde-vucutta çeşitli yaralanmalara bağlı gelişen çökük skarlarının tedavisinde

UYGULAMA NASIL YAPILIR:

Uygulamadan önce,hastanın kırışıklık ve kıvrımları değerlendirilerek,hastanın beklentilerine göre uygulamaların nerelere uygulanacağı belirlenir. Uygulama öncesinde öncelikle dolgu uygulaması yapılacak bölgeler kremlerle uyuşturulur. Uygulama ortalama 30 dk sürmektedir. Uygulama bölgesinde hafif kızarıklık oluşabilir eğer deri altına kanama olursa morarma meydana gelebilir.Kızarıklık 1 gün içerisinde,morarma 7-10 günde geçer. Dolgunun etkilerini uygulama sonrasında hemen gözlenebilmektedir. Eğer hastayı mutsuz eden bir durum olursa uygulanan dolgu maddesi hyalurinaz ile eritilir.Hyalurinaz ile eritme işlemi hem hastayı hemde doktoru güvende tutar.Uygulama sonrasında 24 saat uygulama alanına masaj yapılmaması, banyo yapılmaması, yoğun fiziksel aktiviteden kaçınılması dışında tüm sosyal aktivitelere devam edilebilinir.

SONUÇLARI:

Uygulanan dolgu maddesinin kalıcılığı 8-12 ay arasında değişmektedir.

Dolgu uygulamaların uygulama kolaylığı,maliyetinin daha ucuz olması,uygulama sonrasında iş ve sosyal yaşamı etkilememesi,yan etkilerinin minimal olması, muayene koşullarında uygulanabilir olması ve uygulanan işlemin geriye dönüşümlü olmasıyla cerrahi uygulamalara göre daha avantajlı kılmaktadır.

 

 

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Başak Kandi

Prof. Dr. Başak KANDİ, 1991 yılında Ankara Üniveristesi Tıp Fakültesi'nde başlamış olduğu tıp eğitimini 1997 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1998 yılında Turgut Özal Üniversitesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı'nda başlamış olduğu asistanlık eğitimini 2002 yılında tamamlamıştır. 2008 - 2012 yılları arasında ise Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde İmmunoloji Doktorasını yapmıştır. 2002 - 2009 yılları arasında Fırat Üniversitesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı, 2009 - 2010 yılları arasında Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Klinik Şefi ve 2010 - 2013 yılları arasında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı olarak çalışmalar yapmıştır. Liv Hospital Ankara Dermatoloji Bölümü'nde Profesör olarak görev y ...

Etiketler
Dolgu nedir? ne amaçla kullanılır?
Prof. Dr. Başak Kandi
Prof. Dr. Başak Kandi
Ankara - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube