Dolgu, dolgu hangi bölgelere yapılır?

Dolgu, dolgu hangi bölgelere yapılır?

Dolgu, gençliğin ve yüzdeki tazeliğin en başarılı anahtarlarından biridir.

Dolgu uygulamalarında genellikle hyalüronik asit içeren jel kıvamındaki dolgular kullanılır. Adeta bir harç gibi yüzdeki deformitelerin giderilmesi ve yüzdeki yapılara şekil verilmesini sağlar.

Dolgular; ciltteki kırışıklıkların açılması, dudakların dolgunlaştırılması, yüzün hacminin geri kazandırılması, yüzdeki gözaltındaki, şakaktaki, nazolabial dediğimiz dudak kenarındaki çöküklüklerin giderilmesi, yüze şekil verme ve yüz asimetrisinin giderilmesi gibi sebeplerle uygulanabilmektedir.

Yüz dolgusu kapsamında yapılan işlemlerde, dolgu maddeleri deri altına veya kemik üstüne enjekte edilir.

Dolgu Hangi Bölgelere Yapılır?

Dolgu işlemlerinin uygulanabileceği alanlar;

Nazolabial oluk (Burun yanlarından dudak köşesine uzanan çizgi),

Göz altı,

Yanak bölgesi,

Çene bölgesi,

Dudaklar,

Şakaklar,

Alın,

Kaş ortası çizgileri

Yüz Dolgusu Nasıl Yapılır?

Yüz ve yüz bölgelerine uygulanacak dolgular için öncelikli olarak uzman bir doktorun detaylı değerlendirmesi ve muayenesi gerekmektedir. Ardından yüzde dolgu uygulanması gereken sorunlu alanlar tespit edilir ve gerekli analizler yapılır.

İlgili bölgeler lokal anestezik kremler ile uyuşturulduktan sonra küçük iğneler ya da mikrokanül adı verilen araçlar ile yüz dolgu materyallerinin enjeksiyonu gerçekleştirilir. Hasta işlem sırasında herhangi bir ağrı ya da acı duymaz.

Yüz Dolgusu Kimlere Uygulanmaz?

Yüz dolgusu doktor tarafından uygun görülen adaylara uygulanmaktadır.

Özellikle kişinin bağışıklık ile ilgili sorunları varsa, şeker hastalığı varsa, kanser hastası ise ya da bünyesi alerjik ise dolgu uygulanması önerilmeyebilir.

Yüz dolgusu, dudak dolgusu gibi işlemler, doktor tarafından onay gören hastalara güvenle uygulanır.

Dolgu Uygulamalarından Sonra Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Özellikle yüz ve dudak dolgusu işlemlerinden sonra makyaj yapmamak ve su ile temasta bulunmamak gerekmektedir.

Doktor tarafından işlem sonrası yapılması ve yapılmaması gereken detaylar hastaya bildirilmektedir.

İyileşme süreci oldukça kısadır. Hasta işlemden sonra işine ve günlük hayatına geri dönebilir. Yüz dolgusu kapsamında işlemi yapan hekimin mutlaka bu alanda deneyimli olması ve doğru ekipmanları hijyenik bir ortamda kullanması gerekmektedir.

Bu makale 22 Mart 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Şirin Çelik

Uzm. Dr. Şirin Çelik, 31 Aralık 1984’te dünyaya geldi. Lisans öncesi öğreniminden hemen sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimine başladı ve 2007 yılında tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı aldı. Şirin Çelik, Yüksek Lisansı’nı 2012 yılında Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi'nde yaptı ve ardından Dermotoloji uzmanlığı unvanını almaya hak kazandı. Uzm. Dr. Şirin Çelik, akademik sürecini bitirdikten sonra, Bezm - i Alem Vakıf Hastanesi’nde 2008 – 2012 yılları arasında ilk kariyer sürecine başladı. Ardından, “Batman Bölge Devlet Hastanesi (2012 – 2014)”, “Başarı Hastanesi (2014 – 2015)”, “Yeni Yüzyıl Ünv. Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi (2016 - 2020)”, “Estethica Levent Hastanesi (2020)” ile sayısız hastanın hayatına pozitif dokunuşlar yaptı. Uzm. Dr. Şirin Çelik, 2018 - 2020 yılları arasında Yeni Yüzy ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Dolgu enjeksiyonu
Uzm. Dr. Şirin Çelik
Uzm. Dr. Şirin Çelik
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube