Diyet yaparken dikkat edilecekler

Diyet programları sırasında dikkat edilmesi gereken 2 önemli husus bulunmaktadır. Bunlardan ilki diyetin sürekli olması ve tercih edilen besin kalitesidir. Diğer önemli husus ise diyetin tek başına değil, Beslenme ve Diyet Uzmanı eşliğinde gerçekleşmesidir.

Diyet yaparken dikkat edilecekler

Diyet programları sırasında dikkat edilmesi gereken 2 önemli husus bulunmaktadır. Bunlardan ilki diyetin sürekli olması ve tercih edilen besin kalitesidir. Diğer önemli husus ise diyetin tek başına değil, Beslenme ve Diyet Uzmanı eşliğinde gerçekleşmesidir.

Diyeti devamlı bir biçimde uygulamaya kararlı olan kişilerin, seçimlerinde sağlıklı ve uzun süre tokluk sağlayan doğal gıdaları tüketmeye özen göstermeleri gerekmektedir. Kısa süreli açlık şikayetlerini ortadan kaldıran diyetler hem kan şekeri dengenizi bozmakta hem de vitamin seviyelerinde düşüşlere neden olmaktadır. Uzmanlar bu gibi durumların oluşmaması için diyet yapan bireylere belirli gıdaları, düzenli ve zamanında tüketmelerini tavsiye etmekte, sporu yaşamlarının bir parçası olarak belirlemeleri konusunda önerilerde bulunmaktadır.

Diyet Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ana öğünleri düzenli tüketmeye devam edin: Yapacağınız diyetin içeriği ne olursa olsun, sabah-öğle ve akşam yemek yemekten vazgeçmeyin. Kahvaltınız ve öğle yemeğiniz sizi akşam öğününüzü atlayabilecek kadar doyuruyorsa akşam öğününde çorba, salata ya da yoğurt gibi hafif gıdalarla beslenebilirsiniz.

Yağlı ve gazlı gıdaları tüketmeyin: Yağlı yiyeceklerin vücuda sağladığı enerji miktarı çok yüksektir. Özellikle akşam saatlerinde yiyeceğiniz gıdaların hafif ya da az yağlı özellikte olmasına özen gösterin. Öğünlerinizin yağ içeriğinin sağlıklı ( zeytinyağı, ceviz, avokado, badem gibi) yağlardan oluşmasına özen gösterin. Gazlı içecekleri tüketmek yerine ayran, kefir ya da sade soda tüketin.

Hareketlerinizi kısıtlamayın: Düzenli bir diyetin altın anahtarları arasında spor da yer almaktadır. Yürüyüş ve beden hareketleri gün içinde harcadığınız enerjiye katkı sağlamaktadır. Günlük hareketlerinizi artırmakla başlayabilirsiniz. Ofis ortamında sürekli oturmak yerine fırsat buldukça yürümeyi, günlük yaşantınızda yürüyen merdiven ve asansör kullanımınızı azaltmayı tercih etmelisiniz.

Bu makale 6 Haziran 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Gülsüm İzgi

Dyt. Gülsüm İzgi, 1994 yılında Batmanda doğmuştur. İlk , orta ve lise öğretimimi Batmanda tamamlamıştır. 2007 yılında henüz ortaokuldayken katıldığı uluslararası proje yarışmasında Dünya 4.lüğü alarak Batmana ilk dünya derecesi kazandıran öğrenci olmuştur.  Lise öğretimini de Onur öğrencisi olarak tamamlamıştır. 2013 yılında Okan Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümü İngilizce Hazırlık ile başladığı lisans eğitimini 2018 yılında Haliç Üniversitesi’nde sonlandırmıştır. Lisans eğitimi boyunca birçok ulusal ve uluslararası sempozyuma katılmıştır. MedicalPark Bahçelievler Hastanesi, İstanbul Çapa Tıp Fakültesi, Haseki Eğitim ve araştırma Hastanesi, Fransız Lape Hastanesi ve Beylikdüzü Belediyesi’nde intörn diyetisyen olarak görev yapmıştır. Bunun yanında uluslararası ICF onaylı Fitoterapi eğitimi almıştır. Dyt. Gülsüm İzgi,şua ...

Etiketler
Diyet yaparken nelere dikkat edilmeli
Dyt. Gülsüm İzgi
Dyt. Gülsüm İzgi
Bursa - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube