Doktorsitesi.com

Diyabetli kişilerde böbrek hastalığı riski neden daha yüksektir?

Op. Dr. Erol Vural
Op. Dr. Erol Vural
31 Ağustos 2015102 görüntülenme
Randevu Al
Diyabetli kişilerde böbrek hastalığı riski neden daha yüksektir?

Diyabet iyi yönetilmezse, yüksek kan glikoz seviyeleri, böbreklerdeki kan damarlarına hasar vererek sızdırmalarına yol açabilirken, kan damarlarındaki kan basıncının yüksek olmasıysa böbreklerin atık ürünleri filtreleyememesine neden olur. Diyabette böbrek hastalığı çok yavaş bir şekilde, uzun yıllar boyunca gelişir ve 20 yıldan fazla bir süredir bu durumda olan kişilerde en yaygın şekilde görülür. 

Diyabetli kişilerin yaklaşık üçte birinde böbrek hastalığı ortaya çıkabilir. Bununla beraber, izleme ve tedavi yöntemleri geliştikçe ve bu durum çok daha etkili bir şekilde yönetildikçe, geçmişe oranla daha az sayıda kişi etkilenmektedir. Böbrek hastalığı, olası uzun vadeli diyabet komplikasyonlarından birisidir ve halihazırda diyabetli kişilerin yaklaşık üçte birinde bu durum gelişebilir. 

Bu bilgi sayfası, böbrekler, böbrek hastalığı, semptomları ve tedavisi hakkında genel bir açıklama dahil olmak üzere, diyabet hastası olmanın böbrekleri nasıl etkileyebildiğini incelemektedir. Ayrıca, diyabetli kişilerin böbreklerine zarar gelmesini önlemeye nasıl ya Diyabet çok iyi yönetilmediği taktirde, yüksek kan glikoz seviyeleri, böbreklerdeki kan damarlarına hasar vererek sızdırmalarına yol açabilir. Kan damarlarındaki kan basıncının yüksek olmasıysa böbreklerin atık ürünleri filtreleyememesine neden olur. 

Diyabette böbrek hastalığı çok yavaş bir şekilde, uzun yıllar boyunca gelişir ve 20 yıldan fazla bir süredir bu durumda olan kişilerde en yaygın şekilde görülür. Diyabetli kişilerin yaklaşık üçte birinde böbrek hastalığı ortaya çıkabilir. Yardımcı olabileceklerini açıklanacaktır.

Etiketler

Obezite tedavisiObezite ameliyatıObezite tedavi yöntemleriObezitenin zararlarıObezitenin riskleriObezite oluşumuObeziteden kurtulmakObezite ameliyatı sonrasıObezite ameliyatı sonrası beslenmeObezite cerrahisi sonrası beslenmeMide küçültmeTüp mide ameliyatlarıObezite sıklığıObezite oranıObezite tipleriObezite tanısıObezite çeşitleriObezitenin oluşumuObezite etkenleriObezite ilaçla tedavisiObezite riskleriObezite cerrahisi riskleriObezite ameliyatı süresiObezite ameliyatı başarısıObezite cerrahisi başarısıSleeve gastrektomiObezite cerrahisi nedirObezite cerrahisinin maliyetiSleeve gastrektomi komplikasyonlarıTüp mide hakkındaTüp mide ameliyatında stapler hattı kaçaklarının tedavisiTüp mideSleeve gastrektomi sonrasi sarkmalarin duzeltilmesiObezite cerrahisi doktorlarıTüp mided ameliyatıTüp mide ameliyatı ile zayıflamaObezite cerrahiObezite cerrahisi sonrasıSleeveObezite cerrahisi ve sonrasıObezite cerrahisinin detaylarıObezite cerrahisinin önemiObezite cerrahisinde robotObezite cerrahisinde robot kullanımıObezite cerrahisinde robot kullanımı nedirTüp mide ameliyatı ne demektirTüp mide ameliyatı kimlere uygulanırTüp mide ameliyatı hangi durumlarda uygulanırTüp mide ameliyatı zararlarıTüp mide ameliyatı kimlere önerilirTüp mide ameliyatı kimlere yapılırObezite cerrahisinde gastrik bypass yöntemiObezite cerrahisi ne demektirObezite cerrahisinin kilo vermeye etkisiObezite cerrahisinin avantajlarıObezite cerrahisinin riskleriSleevegastrektomi (tüp mide) obezite cerrahisiMide küçültme sonrasıMide küçültme zararlı mıSleeve gastrectomy nedirObezite cerrahisinde kullanılan yöntemler

Yazar Hakkında

Op. Dr. Erol Vural

Op. Dr. Erol Vural

Op. Dr. Erol Vural, 1974 yılında Kırşehir'de dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokul eğitimini Kırşehir Cacabey İlköğretim Okulu'nda tamamlayan Dr. Vural lise eğitimini ise Ankara Aydınlıkevler İnönü Anadolu Lisesi' nde aldı.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır