Diyabet ve Depresyon İlişkisi

Prof. Dr. Murat Kuloğlu
Prof. Dr. Murat Kuloğlu
18 Ocak 202296 görüntülenme
Randevu Al
Depresyon ve şeker hastalığı ilişkisi...
Diyabet ve Depresyon İlişkisi

Diyabet ve Depresyon

Yapılan araştırmalar diyabetli bireylerin depresyon riskinin diyabetli olmayanlara göre daha fazla olduğunu göstermektedir. Diğer yandan depresyonun da diyabete yol açabileceğine dair bulgular bulunmaktadır.

Diyabetin iyi yönetilmemesi, zamanında teşhis edilememesi ve tedavisine başlanılamaması çeşitli pronlemlere yol açar. Doğru ve sağlıklı beslenme yanlışları, hareketsiz yaşam biçimi ise kilo almayı kolaylaştırır. Tüm bunlar bir araya geldiğinde bireyde mutsuzluk, uykusuzluk, isteksizlik gibi belirtilerle başlayan ve sonrasında eşlik eden diğer belirtilerle devam eden bir duygudurum bozukluğu ortaya çıkabilir.

  • Tıbbi ve psikolojik bakım,
  • İlaç tedavisi
  • Stres yönetimi
  • Motivasyonel görüşme
  • Baş etme becerilerini geliştirme gibi yaklaşımlar tedavide uygulanmaktadır.

 

Etiketler

PsikolojikDepresyon ilaçlarıPsikolojik destekPsikoterapiPsikiyatrik hastalıklarDepresyon nedirDepresyon tedavisiDepresyon belirtileriDepresyon nedenleriDepresyon eğilimiDiyabet oluşumuDiyabet nedenleriPsikologPsikolojik tedaviPsikiyatrik ilaçların kullanımıPsikiyatristDepresyon ve beslenmePsikiyatrik hastalıkPsikiyatrik destekPsikiyatrik yardimDepresyon ve şekerDepresyon ve şeker hastalığıPsikiyatrik problemlerPsikiyatrik sorunlarPsikiyatrik bozukluklarPsikolojik destek ve tedaviDiyabet ve depresyondepresyon

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Murat Kuloğlu

Prof. Dr. Murat Kuloğlu

Prof. Dr. Murat Kuloğlu, lise öğreniminin ardından Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 1989 yılında birincilikle tamamlamıştır. Uzmanlık eğitimini ise 1991-95 yılları arasında Atatürk Üniversitesi'nde yapmıştır. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalın'da 2003 yılında doçent, 2009 yılında ise profesör ünvanını almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır