Diyabet (şeker hastalığı) ve beslenme

Diyabet (şeker hastalığı) ve beslenme

Diyabet, vücudunuzunda pankreas adlı salgı bezinin yeterli miktarda insülin hormonu üretmemesi ya da ürettiği insülin hormonunun etkili bir şekilde kullanılamaması durumun da gelişen ve ömür boyu süren bir hastalıktır. Sadece şekerli beslenen kişilerde görülmez doğuştan gelişebilir veya fazla kilolu kişilerde gözükebilir. Strestde bir diğer etkenlerden biridir.

Hekiminiz tanı koyduktan sonra beslenme uzmanınız kan şekerini sabit tutmak amacıyla beslenme programı oluşturur. Bu programın içeriği kişiden kişiye göre değişmekle birlikte ortalama 3 ana öğün 3 ara öğün olucak şekilde düzenlenir. Günlük alınması gereken kalori hesaplaması yapılıp ömür boyu nasıl beslenmeli gerekli eğitimi verilir ve hergün telefonla düzenli takip yapılır.

Kan şekerinde bir kişinin olması istenilen aralık ;

 açlık : 90-130 mg\dl

tokluk: 140-180 mg\dl

Bu makale 18 Ocak 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Rümeysa Gök

Diyetisyen Ayşe Rümeysa Gök,1996 Adana doğumludur. Birçok kurumda staj yapıp yeterli donanıma sahip olan Diyetisyen Gök, 2014 yılında Yusuf Baysal Anadolu lisesinden mezun olmuş daha sonra Biruni Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünü 2018 senesinde başarıyla tamamlamıştır. Anlayarak Hızlı Okuma Mesleki İngilizce Anadoluda Beslenme ve Yemek Kültürü 3.Uluslararası Helal ve Sağlıklı Beslenme Gıda Kogresi Profesyonel Mutfakta Ceviz Kullanımı Cerrahi Olgularda Tıbbi Beslenme Tedavisi Beslenme ve Moleküler Mekanizması Moleküler Beslenme Diyetisyenliği Fitoterapi gibi birçok kongre ve seminere katılmış ve sertifika sahibi olmuştur.  Özel İbni Sina Hastanesinde yönetici diyetisyen pozisyonunda çalışmıştır. Şuan mesleki çalışmalarını Halkalı Atakent Diyetisyen Rumeysa Gök Beslenme ve Diyet Kliniğinde devam etmektedir ...

Etiketler
Diyabetik damar tıkanıklığı
Dyt. Rümeysa Gök
Dyt. Rümeysa Gök
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube