Doktorsitesi.com

Diş İpi Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Dt. Özgür Yıldırım
Dt. Özgür Yıldırım
12 Ağustos 2016327 görüntülenme
Randevu Al
Diş İpi Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Çürüklerin ve periodontal hastalıkların çoğu dişler arasında başlar. Diş fırçalamak önemli olmakla birlikte fırçanın kılları dişlerinizin arasına ulaşamaz. Diş etlerinizin ve dişlerinizin sağlıklı olması için dişleriniz arasındaki plakları günde en az bir kere temizlemelisiniz. Diş hekiminiz bu nedenle diş ipi kullanımını tavsiye eder.

Eğer dişleriniz diş ipi kullanımını engelleyecek kadar sıkı ise veya diş ipini koparıyorsa, diş doktorunuza bunu söyleyin. Bunlar, çözülmesi gereken problemlerdir. Diş ipini sıkıca çekerek bir C şekli oluşturacak biçimde diş etine kadar kaydırın. Dişin yan tarafını yanal hareketlerle değil yukarı aşağı hareketlerle temizleyin.

Plakların tamamı temizlendiğinde diş ipi dişinize sürtündüğünde gıcırtı sesi çıkaracaktır. Daha sonra ipi diğer dişinize doğru yönlendirip aynı işlemleri tekrarlayın. Her seferinde diş ipinin temiz bir parçasını kullanarak tüm dişlerininiz kenarlarını temizleyin.

Diş İpi

Ağzınızda bazı diş aralıklarına ulaşmakta zorluk çekiyorsanız diş ipi çatalı kullanabilirsiniz. Eğer diş etleriniz enfekte olmuşsa, ip kullanımı sırasında kanayacaklardır. Eğer diş ipi kullanımına yeni başladıysanız bu beklenen bir durumdur. Bir hafta kadar sonra ve düzenli ip kullanımında kanama duracaktır.

Çürüklerin ve periodontal hastalıkların çoğu dişler arasında başlar ve diş fırçanız buralara ulaşamaz. Bu yüzden düzenli olarak diş ipi kullanmalısınız.

 

Etiketler

Ağız bakımı ve fırçalamaDiş ipi kullanımı hakkındaDiş ipini doğru kullanmanın yollarıDiş ipi kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?Ağız bakımı

Yazar Hakkında

Dt. Özgür Yıldırım

Dt. Özgür Yıldırım

Dt. Özgür YILDIRIM, 1978 yılında İzmir'de doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerinin ardından Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 2001 yılında tamamlamış ve Diş Hekimi unvanı almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır