Çocuklarda varikosel olur mu ?

Çocuklarda varikosel olur mu ?

Çocuklarda varikosel olur mu ?

Evet. Daha seyrek olmakla birlikte olur. Biz bunlara adölesan varikoseli diyoruz.

Varikosel nedir.

Varikosel testisin toplardamarların aynı bacaklardaki varisler gibi genişlemesi kıvrımlı ulaşması hastalığıdır.

Varikosel nelere yol açar.

Ağrı yapabilir Ağrı özellikle sol tarafta testise ve katıla vurabilir yüzde 25 40 oranında kısırlık yapabilir uzun vadede testisi yumuşatıp küçültebilir çocuk yaş grubu varikoselli hastalarda ameliyat şart mı bu konuda farklı görüşler olabilir kendi pratik uygulamam Eğer çok belirgin damarlar var ise her yaş grubunda ameliyat öneriyorum hafif veya orta şiddette yakın varikoseli olan çocuklarda beklemeyi ve takip etmeyi öneriyorum ancak hasta ve yakınları kaygılı ise o zaman bu çocuklarda da ameliyat düşünülebilir.

Mikrocerrahi yöntemle ameliyat nedir günümüzde her varikosel ameliyatını artık mikrocerrahi yöntemle yapmak gerekiyor. Ben de tüm ameliyatlarında mikroskop ile ameliyatı gerçekleştiriyorum ve mikrocerrahi sertifikası olan Nadir kimlerden biriyim ameliyat mikroskop altında yapılarak sadece toplardamarları bağlıyoruz atardamarları koruyoruz sperm kanalını koruyoruz ve beyaz kan damarlarını koruyoruz.

Bu sayede varikosel tekrarlaması ihmal edilebilecek kadar düşük oranda oluyor hidrocell dediğimiz sıvı toplanması komplikasyonu gelişmiyor testis küçülmüyor bu ameliyatlar ne kadar sürüyor ameliyat sonrası takip nasıl oluyor ameliyatlar tek taraflı hastalarda 15 45 dakika arası çift taraflı hastalarda 45-60 dakika arası sürüyor. hastalar aynı gün evlerine taburcu oluyorlar ertesi gün sokağa çıkıp güncel aktivitelerine devam ediyorlar dikişleri estetik dikiş oluyor alınmıyor.

Bu makale 3 Eylül 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Coşkun Şahin

Prof. Dr. Coşkun ŞAHİN, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Gülhane Askeri Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1988 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Gata Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Üroloji Uzmanı olmuştur. İhtisas eğitimi sonrasında 7 yıl boyunca Erzurum Mareşal Fevzi Çakmak Asker Hastanesi'nde Üroloji Servisi Şefliği olarak çalışmalarını sürdürmüş ve 2002 yılında Taksim Gümüşsuyu Asker Hastanesi'nde Üroloji Servis Şefliği'ni yürütmüştür. 2004 Yılında ''Doçent Doktor'' 2013 yılında ''Profesör Doktor'' unvanlarını almıştır. Ulusal ve uluslararası çeşitli dergilerde yayınlanmış 22 yurtdışı yayın, 72 yurtdışı bildiri, 82 yurtiçi bildiri ve 58 yurtiçi yayını mevcut olan Prof. Dr. Coşkun ŞAHİN, 1994 yılında Almanya’da Ulm Üniversitesinde Radikal Sistektomi ...

Prof. Dr. Coşkun Şahin
Prof. Dr. Coşkun Şahin
İstanbul - Üroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube