Çocuklarda sünnet yaşı ne olmalıdır ?

Çocuklarda sünnet yaşı ne olmalıdır ?

Bana göre sünnet anne taburcu olmadan doğumun 2 .gününde yapılarak aileyi anneyi ve özellikle de bebeği strese sokmadan hastaneden çıkarmadan lokal anestezi ile yapılmalıdır.

Sünnet Türkiye’de ve Dünyada en sık yapılan ameliyatlardan birtanesi olmasına rağmen maalesef toplumumuzda basite alınır. Çocuk yakınları düğün duyduğu kaygıyı, harcadığı parayı sünnet için harcamazlar. Sünneti icabında ehli olmayan gelişi güzel herkese yaptırabilirler, ama sünnet sonrası mersaimleri daha fazla önemserler. Bu son derece yanlıştır. Sünnetler mümkünse ameliyathanenin steril ortamında ve hekimler tarafından yapılmalıdır. Sünnet işlemi dikkatli yapılmalıdır. Fazla olan deriyi ne çok fazla ne çok eksik almak gerekir.

Eksik alındığı takdirde bir müddet sonra çocuğun ailesi sünnet derisinin hala var olduğu şikayetinde bulunur.

Fazla alınması halinde ise cilt penis köküne kadar gidilebilir.Bu da hoş bir durum değildir.

SÜNNET NE İÇİN YAPILMALIDIR ?

Sünnet 2 sebepten yapılmalıdır.

1.Dini inanıştan dolayı yapılmalıdır.

2.Sağlık sebebiyle yapılır.

TEKNİĞİ ÖNEMLİ MİDİR ?

Giotin usulü sünneti yaparım ve öneririm.

Toplu sünnet kesinlikle yapılmamalı.

Sterilite şartlarına uygun yapılmalıdır.

Cerrahi teknik olduğu unutulmamalıdır.

GENEL ANESTEZİ HANGİ ÇOCUKLARDA YAPILMALIDIR ?

2 -7 yaş grubunda tercih edilmelidir

Ailenin isteği doğrultusunda yapılabilir.

Korkularla yetişen psikiyatrik tedavi gören çocuklarda genel anestezi ile sünnet yapılmalıdır.

 

Bu makale 2 Nisan 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Coşkun Şahin

Prof. Dr. Coşkun ŞAHİN, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Gülhane Askeri Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1988 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Gata Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Üroloji Uzmanı olmuştur. İhtisas eğitimi sonrasında 7 yıl boyunca Erzurum Mareşal Fevzi Çakmak Asker Hastanesi'nde Üroloji Servisi Şefliği olarak çalışmalarını sürdürmüş ve 2002 yılında Taksim Gümüşsuyu Asker Hastanesi'nde Üroloji Servis Şefliği'ni yürütmüştür. 2004 Yılında ''Doçent Doktor'' 2013 yılında ''Profesör Doktor'' unvanlarını almıştır. Ulusal ve uluslararası çeşitli dergilerde yayınlanmış 22 yurtdışı yayın, 72 yurtdışı bildiri, 82 yurtiçi bildiri ve 58 yurtiçi yayını mevcut olan Prof. Dr. Coşkun ŞAHİN, 1994 yılında Almanya’da Ulm Üniversitesinde Radikal Sistektomi ...

Prof. Dr. Coşkun Şahin
Prof. Dr. Coşkun Şahin
İstanbul - Üroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube