Cilt bakımı ve uygulamaları

Cilt bakımı ve uygulamaları

Cilt bakımı bir tedavi yöntemi değildir. Bir bakımdır, temizliktir. Çevre kirliliği, sigara, cilt üzerine sürülen krem ve losyonlar, cildin ürettiği sebum salgısı gibi nedenlerle cilt yağlanır, gözenekler tıkanır, cildin hava alması engellenir, siyah noktalar oluşur, bazen kurur ve matlaşır. 

Cilt bakımı işleminde cildin üzerindeki ölü tabaka arındırılır. kurutmayan özel dezenfektanlarla temizlenir, gözenekler açılır, cilt siyah noktalardan arındırılır, kaybettiği nem yerine konmaya çalışılır, fazla yağ salgısı varsa bundan arındırılmaya çalışılır.

Bunun üzerine yapılan işlemler ise tedavi olmamakla beraber tedaviye yardımcı işlemlerdir. Akne sorunu olanlara kurutucu ve akneyi iyileştirici ürünlerle, yaşlılık belirtileri olanlara antiaging krem ve serumlar ile, leke sorunu olanlara leke giderici ürünler ile bakım yapılarak tedavi desteklenir.

Son olarak nemlendirme ve güneşten koruma yapılmalıdır.

Cilt Bakımı Uygulamaları

1-      Cilt önce temizlenir.

2-      Meyve asitli peeling uygulaması yapılır. Gözeneklerin açılması sağlanır ve ölü derinin atılmasına yardımcı olunur.

3-      Buhar uygulaması yapılarak, cildin toksinlerden arınması sağlanır. Gözeneklerin açılması sağlanır. Derialtının temizlenmesi esas alınır. Ölü deri iyice yumuşatılır. Siyah noktaların rahat alınması sağlanır.

4-       Siyah noktalar için özel bakım ürünü kullanılır. Bu sayede siyah noktalar, cildi tahriş etmeden sıkılabilmektedir. Yağ bezelerinin çıkması sağlanır. Gözeneklerin nemli hali buharla korunmuş olur.

5-      Sıkma işlemi bittikten sonra, özel bakım ürünü ile dezenfekte edilir. Özel steril bezlerle cilt temizlenir.

6-      Hight frekansı ile cildin yeni bir temizliği sağlanır. Cilt yeniden dezenfekte edilir.

7-      Maske uygulaması yapılır. Her cilde uygun maske uygulaması yapılır. Göz, dudak, yanak için uygulanabilen maskeler, hyralüronik asit, vitamin, havyar ve kolajen maskeler uygulanabilir.

8-      20 dakika süren maske uygulaması sonrasında özel kremler ile el masajı yapılır.

9-      Maske antioksidan ürünlerle temizlenir. Tonikten biraz daha farklı bir üründür. Cildi nemlendirir.

10-   Temizleme işleminden sonra şikayete göre anti aging, leke kremi, akne kremi vs krem ve serumlar kullanılır.

11-   En son olarak cilde uygun nemlendirici sürülerek, cilt bakımı işlemi dekolte, boyun ve yüz masajı ile bitirilir.

12-   Son olarak güneş koruyucu ile cilt korunur.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Nahide Gültekin Çem

Uzm. Dr. Nahide Gültekin Çem, 1974 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokul eğitimini İstanbul Bahçelievler'de tamamlamasının ardından 1991 yılında Bahçelievler Lisesi'nden mezun olan Dr. Gültekin Çem, tıp eğitimini Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde sürdürdü ve 1997 yılında mezun olarak tıp doktoru unvanını aldı. İlk görev yeri olan Çorum Oğuzlar Merkez Sağlık Ocağı' nda 2.5 yıl hastalarına hizmet veren Dr. Gültekin Çem, sonrasında İstanbul Gaziosmanpaşa Merkez Sağlık Ocağı'nda görev aldı. Dr. Gültekin Çem, TUS'na girerek 2003 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde Dermatoloji ihtisasına başladı ve 2009 yılında uzman doktor unvanını aldı. Uzman unvanını almasının ardından mecburi hizmetini Bingöl Devlet Hastanesi'nde gerçekleştiren Dr. Gültekin Çem, ardından Özel Bahat Halk Hastanesi ve Medipol Ün ...

Uzm. Dr. Nahide Gültekin Çem
Uzm. Dr. Nahide Gültekin Çem
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube