Cerrahi onkoloji!

Cerrahi onkoloji!

Yakın bir geçmişe kadar kanser hastalığının tek tedavisi cerrahi olarak görülmekte ve cerrahi tedavi dışındaki tedavi seçenekleri çok fazla kullanılmamaktaydı. Ancak teknolojik gelişmelere paralel olarak ilaç sanayii ve radyoterapi ( şua- ışın tedavisi) alanındaki gelişmeler sayesinde kanser hastalığı ile mücadelede yeni seçenekler oluşmuştur.

Modern kanser tedavisi bir ekip çalışması olarakyürütülmekte vecerrahi, medikalonkoloji, radyasyononkolojisi, nükleer tıp  vepatoloji gibi bir çok branş hastalığın tedavisinde rol almaktadır.  Halen çoğusolid kanserde ( kan ve lenf bezi kanserleri hariç ) cerrahi tedavi tek küratif tedavi yöntemi olsada multidisipliner yaklaşımlar solid kanserlerin tedavisinde standart hale gelmiştir. Bu gelişmelerin bir sonucu olarak günümüz de cerrahlar birçok kanser türü ile tek başlarına mücadeleden çıkarak bir takım içerisinde sadece cerrahi olarak değil hastalığın biyolojisini ve doğal seyrini bilen, bu hastalıkla mücadelede diğer tedavi seçeneklerini yönlendiren ve kullanan bir cerrahi onkolog olarak çalışmaktadır.

Bu alanda özel uzmanlaşmış kişilere de Cerrahi Onkolog denilmektedir. Uzun yıllardır özellikle bu alanda çalışmış cerrah ve cerrahi onkolog olarak modern tıbbın imkânları yanında çalıştığım hastanenin çok üst düzey donanım ve hekimleriyle beraber özellikle aşağıdaki kanser türlerinde hastalarımıza yardımcı olmaya çalışıyorum.

Tiroit bezi kanserleri

Meme kanseri

Mide kanseri ( Laparoskopi ve açık cerrahi )

Barsak kanserleri ( kolorektal kanserler) ( laparoskopik ve açık cerrahi )

Hepatobilier sistem kanserleri ( Karaciğer,safra kesesi, pankreas kanserleri)

Karın içi ve dışı yumuşak doku kanserleri

Sitoreduktif cerrahi ve HİPEK ( Karın içi bazı kanser türlerinde kanserli dokuların çıkarılıp karın içine ısıtılmış ilaç tedavisi verme)

İORT ( Ameliyat yapılırken beraberinde ışın tedavisi) . Türkiye’de ilk uygulamaları da tarafımızdan yapılan bu yöntem özellikle meme kanseri olmak üzere pek çok kanser türünde kullanılabilmektedir.

Cilt kanserleri ( Melanom ve diğer türleri )

Tüm bu uygulamalardan önce hastalarımız diğer meslektaşlarımızla birlikte ( tıbbi onkologlar, radyasyon onkologları, nükleer tıp uzmanları ve diğer branş hekimlerimizle ) değerlendirilerek en uygun tedavi yöntemi planlanabilmektedir.

Unutmamak gerekir ki kanser tedavisi mutlaka ekip çalışmasını gerektirir

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Erhan Reis

Prof. Dr. Erhan REİS, 1967 yılında Trabzon’da doğmuştur. 1984 - 1990 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimini tamamlamış ve tıp doktoru unvanı almıştır. 1990 - 1991 yılları arasında Maçka Sağlık Ocağı’nda Toplum Sağlığı Hekimi olarak görev yapmış hemen ardından Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Genel Cerrahi ihtisasına başlamıştır. 1996 yılında Genel Cerrahi Uzmanı olmuştur. Prof. Dr. Erhan REİS, 1996 - 1997 Kasımpaşa Deniz Hastanesi’nde askerlik vazifesini yerine getirmiştir. 1997 - 2001 yılları arasında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı ve Başasistan olarak, 2001 - 2008 yılları arasında ise yine aynı hastanede 4. Cerrahi ve Yanık Kliniği Şef Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 2008-2011 yılları arasında Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ve 2011-2 ...

Etiketler
Cerrahi onkolog kimdir
Prof. Dr. Erhan Reis
Prof. Dr. Erhan Reis
Ankara - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube