Botulinum toksinle terleme tedavisi

Botulinum toksinle terleme tedavisi

Koltuk altı Botulinum toksin, aşırı terleme tedavisinde kullanılan yöntemlerden biridir. Botulinum toksin enjeksiyonu, terleme olan bölgede (koltuk altı, avuç içi, ayak tabanı) cilt içine yapılarak bu bölgedeki ter bezlerini uyaran sinir uçlarının geçici olarak çalışmasını bloke ederek etki eder. Botulinum toksin enjeksiyonundan bir hafta sonra etkisi görülmeye başlar.

Botulinum toksin ile koltuk altı terleme tedavisinin etki süresi ne kadardır?

Botulinum toksin ile koltuk altı terleme tedavisinde  etkisi ortalama 6-12 ay arasında sürmektedir. Yapılan araştırmalarda botulinum toksin etkisi geçtikten sonra terleme oranının azaldığı tespit edilmiştir. Koltuk altı terleme tedavisinde botulinum toksin yöntemi 2004 yılında FDA tarafından kabul edilmiştir.

Botulinum Toksin ile Koltuk altı Terleme Tedavisi Kimlere Yapılmaz ?

Botulinum Toksin ile Terleme Tedavisi, hamile ve emziren annelere yapılmaz, kas hastalığı olanlara  yapılmaz.

Koltuk altı Terlemesi Nasıl Görülür ?

Koltuk altı terlemesi şikayeti olan kişide  koltuk altında aşırı ıslaklık söz konusudur. Bu durumda ne losyon kullanımı ne de deodorant kullanımı fayda etmez. Kıyafetlerde ıslak yuvarlak görünüm  ve terlemeye bağlı giysilerin renklerinde terlemeden dolayı renk değişimi ve bozulma olur. Bazı kişiler bu sebepten dolayı günde üç yada dört kez kıyafet değiştirmek zorunda kalırlar. Bu durum kişide mutsuzluğa ve sosyal  açıdan sıkıntıya sebep olur.

Botulinum Toksin ile Koltuk Altı Tedavisinde Acı Hissedilir mi ?

Uygulama öncesinde cildin lokal anestetik kremle uyuşturulması  ve sonrasında da soğuk uygulanacak olması ağrıyı azaltır.

Koltuk altı Botulinum Toksin ile Terleme Tedavisi Sonrasında Vücudumun Diğer Bölgelerinde Terlemede Artış Olur mu?

Botulinum toksin sadece uygulandığı bölgeye etki edeceğinden diğer bölgelerde terleme miktarında herhangi bir değişiklik olmayacaktır.

Botulinum Toksin  İle Terleme Tedavisi Ne Kadar Süre Etkili Olacak?

Ortalama olarak etki süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte 7 ile 9 ay arasında değişmektedir. Sonuçlar kişiden kişiye farklılıklar gösterir.

Bu makale 17 Şubat 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Ekrem Civaş

 Uzm.Dr Ekrem Civaş, 1977 yılında doğmuştur.Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1993 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise,Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaparak 1999 yılında Dermatoloji Uzmanı olmuştur.  Saç hastalıkları ve Saç ekimi konusunda ilk önce Kanada ve Amerika’da temel saç cerrahisi eğitimi olmak üzere sırası ile Polonya, İsveç ve İspanya’da çeşitli kliniklerde deneyim paylaşımı ve ileri teknikler konularında çalışmıştır. Lazerle varis ve kılcal damar tedavisi, Lazerle leke tedavisi ve Lazerle ameliyatsız cilt germe konularında Cutera Akademinin 2005 New York  ve 2007 Barselona’da düzenlediği eğitimlere katıldı. 2009 yılında  alanında ilk sayılabilecek “Farklı vasküler lezyonların Nd-Yag lazer ile tedavisi ...

Etiketler
Terleme
Doç. Dr. Ekrem Civaş
Doç. Dr. Ekrem Civaş
Ankara - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube