Botoks ve dolgu hakkında

Uzm. Dr. Zahide Eriş Zorlu
Uzm. Dr. Zahide Eriş Zorlu
17 Ağustos 2015499 görüntülenme
Randevu Al
Botoks ve dolgu hakkında

Geçmiş tarihlerden beri genç görünmek insanların isteği olmuştur ve gençleştirme için de zaman şartlarına göre çeşitli teknikler kullanılmıştır. Son yıllarda cerrahi olmayan tekniklerle yüz gençleştirmede büyük mesafeler katedilmiştir. Botoks ve dolgu uygulamaları da bu tekniklerdendir.

Cildimiz kişiden kişiye ve erkek ve kadınlar arasında farklılıklar gösteren özgün bir yapıdır. Çevresel ve genetik özelliklere göre kimi insanlar daha erken kimiyse daha geç yaşlanma belirtileri gösterir. Yaşlanma belirtileri; yer çekiminin neden olduğu sarkmalar ve yüz mimikleriyle oluşan kırışıklıklar nedeniyle olur.

BOTOKS NEDİR?

Clostridium botulinum adlı bakteriden salgılanan toksinin laboratuar ortamında işlenerek elde edilmesiyle üretilen bir maddedir. Kasların sinirler tarafından uyarılmasını geçici bir süre için engeller. 1980 yılında botoks resmi olarak ilk defa insanlar üzerinde şaşılığı giderme amaçlı kullanıldı. Günümüze kadar göz hastalıkları, nöroloji, fizik tedavi, gastroenteroloji, dermatoloji, plastik cerrahi gibi bir çok tıbbi alanda hemen hemen her ülkede kullanılmış ve kullanılmaktadır. Etki süresi yaklaşık 4-5 aydır ve kişiden kişiye farklılık gösterir. Yüz mimikleriyle oluşan kırışıklıkları azaltmak için kullanımında etkisi o bölgedeki mimik kaslarının felç edilmesidir.

DOLGU NEDİR?

Dolgu yöntemi; doldurucu maddelerle kırışıklıklar ve doku eksikliklerini ortadan kaldırmaktır. Bu amaçla çeşitli maddeler kullanılmaktadır. Sık kullanılan ürünler ortalama  9 ay 1yıl arası etki süresi olan geçici dolgu malzemeleridir. Geçici dolgular vücudumuzda bulunan yapısal maddelerden ya da bu yapısal maddelerin yerine konabilecek kimyasal maddelerden oluşur. Geçici dolgular sınırlı kalıcılık süreleri  olduğundan; uygulamadan sonra oluşan istenmeyen etkilerin ortadan kolayca kalkabilmesi nedeniyle tercih edilirler. Allerji yapma potansiyelleri daha düşüktür. Kullanılan ürün steril ve uygun şartlarda saklanmalı, kişiye özel uygulanmalıdır.

GENÇ GÖRÜNÜRKEN DOĞALLIĞINIZDAN ÖDÜN VERMEYİN

Genç görünmek için yapılan bazı uygulamalarda kadınların birbirine benzer yüzlere sahip olduğunu fark ediyoruz. Oysaki bu uygulamalar doğal yüz yapısına uygun bir şekilde uzman kişiler tarafından yapılmalıdır.  Genelde yüzün üst bölümünde örneğin alındaki, kaş arasındaki ve kaz ayağı bölgesindeki kırışıklıklar mimik kaslarıyla oluştuğu için bu bölgelere yapılan uygun miktarlarda botoks bu kırışıklıkların görünümünü azaltır veya yok eder. Fazla miktarda ve uygunsuz yapılan uygulamalar göz kapağı düşüklüğüne ve doğal olmayan mimiksiz bir görünüme yol açabilir.

Dolgu uygulamaları için ise burundan dudak yan taraflarına inen çizgiler,dudak kenarlarından aşağıya inen çizgiler, dudak üstündeki mimik çizgileri, derin sivilce ve yara izleri, dudak dolgunlaştırma, elmacık kemiği ve yanak uygundur. Kırışıklıklar ve sivilce ve yara izlerindeki doku kayıpları hyalüronik asit maddesiyle doldurulur ve hyalüronik asit suyu çekerek bu bölgedeki cildin elastikiyetini sağlar. Uygunsuz yapılan dolguyla şiş ve aşırı dolgun görünüm oluşmakta, örneğin dudakta seksi ve doğal görünümden çok evet dolgu yapılmış! algısı yaratmaktadır.

Sözün özü; her daim genç ve güzel görünmek herkesin hakkıdır. Uygulanan teknikler bizleri aynı görünümlerde değil, kendi özgünlüğümüzle genç ve güzel gösterirse amacına ulaşır.

Gençlik ve mutluluğun bizlerle olması dileğiyle..

 

 

Etiketler

Botok uygulamasıBotoks süresiBotoks yaşıBotoks yan etkileriBotoks yaptırmakBotoks sonrasıBotoksun etkisiBotoks nedirDolgu süresiDolgu yöntemleriDolgu yaptırmakDolgu sonrasıBotox ne için kullanılırDolgu maddelerinin etkileriDolgu maddeleri nerede kullanılırBotox nedirBotox ve bilinmesi gerekenlerYaşlanma ve botoxDolgu nedirYaşlanma izleri

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Zahide Eriş Zorlu

Uzm. Dr. Zahide Eriş Zorlu

Uzm. Dr. Zahide Eriş Zorlu, 2006 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra dermatoloji uzmanlık eğitimini İstanbul Bezmi Alem Üniversitesi’nde 2011 yılında tamamlamıştır. Uzmanlık sonrası mecburi hizmetini İstanbul Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi ve Konya Beyşehir Devlet Hastanesi’nde yapmıştır. Kariyerine Şişli Florence Nightingale Hastanesi'nde devam eden Dr. Zorlu, kozmetik dermatoloji alanında önemli çalışmalar gerçekleştirmiştir. 2018 yılında UPMC (University of Pittsburgh) Dermatoloji, Estetik ve Kozmetik Cerrahi Kliniğinde dünyaca ünlü Dr. Suzan Obagi ile birlikte çalışmalarda bulunmuştur.
Kozmetik dermatoloji alanında uzmanlaşmış olan Uzm. Dr. Zahide Eriş Zorlu, bu alanda estetik ve tıbbi dermatolojiye entegre edilmiş bir hizmet anlayışını benimsemiştir. Geniş bir hasta yelpazesinde deri hastalıklarının tedavisi ve cilt bakımı uygulamaları üzerine derinlemesine çalışmalarda bulunan Dr. Zorlu, cilt gençleştirme, leke tedavileri, akne, rozasea, botoks ve dolgu uygulamaları gibi birçok alanda uzmanlaşmıştır. Bu süreçte İstanbul Bilim Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent olarak akademik çalışmalarına da devam etmiş ve mesleki deneyimlerini tıp dünyasına kazandırmıştır.
Dr. Zorlu'nun en dikkat çekici yönlerinden biri, dermatolojideki gelişmeleri yakından takip ederek hem bilimsel hem de uygulamalı alanlarda kendini sürekli geliştirmesidir. Meslek hayatı boyunca ulusal ve uluslararası birçok sempozyum ve kongrede konuşmalar yapmış ve çeşitli çalışmalara katkıda bulunmuştur. 2013-2021 yılları arasında Grup Florence Nightingale Hastaneleri bünyesinde dermatoloji ve kozmetik dermatoloji bölümlerinde aktif olarak görev almıştır.
Günümüzde, Uzm. Dr. Zahide Eriş Zorlu, İstanbul Nişantaşı'ndaki özel kliniğinde, dermatoloji ve kozmetik dermatoloji hizmetlerini sunmaya devam etmektedir. Hastalarına bireysel ve özelleştirilmiş tedavi yaklaşımları sunarak cilt sağlığı ve estetik görünüm konularında en iyi sonuçları hedeflemektedir.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.