Botoks hakkında

Botoks hakkında

Botoks, yüzünüzdeki ya da vücudunuzdaki kırışıklıklara enjeksiyon yöntemiyle uygulanan geçici bir tedavi yöntemidir.

Botoks ile alın bölgesindeki yatay çizgiler, iki kaş arasındaki kızgınlık ifadesi veren dikey çizgiler, gözün dış tarafındaki kazayağı denilen çizgiler, burnun yan duvarındaki çizgiler, ağız kenarındaki dikey çizgiler, çene ucundaki kırışıklıklar, boyun bölgesindeki yatay ve dikey çizgiler, burun ucu düşüklüğü, koltukaltı terlemesi, avuç içi terlemesi, ayak terlemesi tedavisi yapılır.

Botoks enjeksiyonu 2-3 gün içinde etkisini göstermeye başlar, 1 hafta içinde tam olarak etki eder. 3. aydan sonra etkisi azalmaya başlar. 6. aydan sonra ise botoks enjeksiyonunun tekrarlanması gerekir.

Botoksa ve dolgu uygulamaları aynı anda yapılabilir mi?

Botoks ve dolgu işlemi aynı anda yapılabilir. Yüz ya da vücutta oluşan tüm yatay ve dikey çizgilerin
 tedavisinde kullanılır. Dolgu işlemiyse yüzde oluşan çökmelerin tedavisinde kullanılır. Örneğin yanak bölgesindeki çökmeler ya da elmacık kemiklerinin daha çıkık durması için yapılır. Ayrıca yüzdeki asimetrileri tedavi etmek için de dolgu tekniği kullanılır. Yüzde farklı bölgelerde olduğu sürece her ikisi de aynı anda yapılabilir. Örneğin göz çevresine botoks uygulaması ile aynı anda dudak çevresine dolgu yapılabilir.

Botoks uygulamasında fiyat nasıl belirlenir?

Botoks enjeksiyonunun markasına, uygulama yapılacak olan bölgenin ve kullanılacak tüpün sayısına, seçilen doktorun uzmanlığına ve işlemin yapıldığı yerin kalitesine göre maliyetler farklılık gösterir. Aynı zamanda bu seçenekler alınan sonucun kalitesinde de farklılık gösterir.

Botoksun yan etkileri var mıdır?

Botoks malzemeleri kişiye özel üretilmediği için zaman zaman kızarıklara ve alerjik tepkilere yol açabilir. Yan etkilerin önlenmesi için işleme başlamadan önce mutlaka ufak bir bölgede test yapılması gerekir.

Botokstan sonra nelere dikkat edilmelidir?

Botoks işleminden sonra 4 saat boyunca yüze kimyasal herhangi bir şey sürülmemeli, botokslu bölge ovalanmamalı, baş aşağıya doğru eğilmemelidir.

Botokstan sonra mimiklerde kaybolma olur mu?

Eğer uygun noktalara, uygun dozlarda botoks uygulaması yapılırsa mimiklerde belirgin bir donukluk ve mimik kaybı yaşanmaz. Botoks seçiminde uzmanınızın plastik cerrah olmasına dikkat etmelisiniz. Güzelliğinizi riske atmayın, kendinizi her zaman alanında uzman ellere teslim edin.

Bu makale 15 Ağustos 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ercan Cihandide

Op. Dr. Ercan CİHANDİDE, 1977 yılında İstanbul’da doğmuştur. Lise öğrenimini 1995 yılında Koç Özel Lisesi’nde bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 2001 yılında tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 2002-2009 yılları arasında Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapmış ve Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi süresince önce Nottingham City Hospital, Nottingham, İngiltere’de Baş Boyun ve Meme Cerrahisi konularında, sonrasında Institute for Craniofacial and Reconstructive Surgery, Southfield, MI, Amerika’da Yüz Cerrahisi ve Kraniomaksillofasyal Cerrahi konularında 3’er aylık sürelerde çalışmalar yapmış, Estetik Plastik Cerrahi, Mikrocerrahi ve El Cerrahisi, Çene Cerrahisi ve Yanık alanlarında eğitimlerini tamamlamıştır. Mecb ...

Etiketler
Botoks nedir
Op. Dr. Ercan Cihandide
Op. Dr. Ercan Cihandide
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube