Bel fıtığı modern tedavisi

Op. Dr. Ayhan Kara
Op. Dr. Ayhan Kara
23 Temmuz 20101006 görüntülenme
Randevu Al
Bel fıtığı modern tedavisi

BEL FITIĞINDA AMELİYAT ŞEKİLLERİ

Bel fıtığında ne zaman ameliyat gerekir? 

 Her bel fıtığı hastasında ameliyat gerekmez.Her 100 bel fıtığı hastasının ancak yüzde 2-3 arası ameliyat gerektirecek hastadır,diğerleri alternatif tedavilerle düzelir.Eğer ağrı bacağa yayılmaya başlamışsa,güçsüzlük varsa,uyuşukluk varsa,ilaçlardan fayda görememişse,idrar yada büyük abdest kaçırma varsa,hasta işini  yapamaz  ve ayağa kalakamz yürüyemez olmuşsa ameliyat gerekir.

Ameliyat şekilleri nedir?

1-     açık cerrahi

2-     mikrocerrahi

3-     mikroendoskopik cerrahi

4-     IDET(intradiskal elektrokoaguloterapi)halka arsında lazer olarak bilinene tedavi

5-     Nukleoplasti

Bu  ameliyat şekillerinden hangisi daha iyi?

Açık cerrahi artık günümüzde terkedilmiştir.Bel fıtığı hastaları gerekli tetkikl ve muayene sonrası hangi yöntemden fayda görecekse oana göre hazırlanıp hastalar ameliyat sonrası hemen işine dönmekte ve rahatlıkla ömür boyu çalışabilmektedir.Genç hastalarda  mikrocerrahi ve lazer(IDET) , endoskopi cerrahi arasında tercih yapılır.Avrupada ve Amerikada  endoskopik cerrah,i denen ve TV lerde boy boy reklamı yapılan ameliyat 10 yıldır terk edilmiş bir yöntemdir,çünkü başarısı çok düşük olmuş ve tüm hastalarda fıtık tekrar etmişti,r onun için mikrocerrahi ve lazer tedeavisi yapılmaktadır.

Ameliyat sonrası iyileşme

Mikrocerrahi sonrası hasta  3-4 saat sonra ayağa kalakmakta ,1 gün sonra dışarı çıkmakta ve 1 hafta sonra  işine dönmektedir.Ameliyat sonrası hastalar normal insanların yaptığı her işi yapabilmekte ve günlük  aktivitelerine dönmektedir.

IDET yani lazer tedavisinde hasta ameliyattan hemen sonra ayağa kalkmakta, hemen taburcu olmakta  ve işine dönmektedir.

Etiketler

BelBel fıtığı ameliyatıAmeliyat sonrası iyileşmeBel fıtığı ameliyat şekilleri

Yazar Hakkında

Op. Dr. Ayhan Kara

Op. Dr. Ayhan Kara

Op. Dr. Ayhan KARA, 1969 yılında Kahramanmaraş'ta doğmuştur. Tıp eğitimini 1991 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 2 yıl süreyle acil serviste hizmet yaptıktan sonra Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Beyin Sinir ve Omirilik Cerrahisi uzmanlığını almıştır. Uzmanlık eğitimi esnasında Başhekimlik tarafından takdirname ile ödüllendirilmiştir.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.