Doktorsitesi.com

Astımlılar Dikkat! Kış Aylarında Almanız Gereken Önlemler

Uzm. Dr. Sevin Karalar
Uzm. Dr. Sevin Karalar
4 Ocak 20133664 görüntülenme
Randevu Al
Astımlılar Dikkat! Kış Aylarında Almanız Gereken Önlemler

1.       Her türlü keskin koku astım atağını tetikler, sigara dumanı, parfüm kokulu deterjan, yemek buharı gibi keskin kokulardan uzak kalınmalıdır.

2.       Astım hastası sigara içmemeli aynı evde bulunan ya da sürekli birlikte olduğu yakınları da sigara içmemelidir.

3.       Astım hastasının hayvan alerjisi olmasa bile hayvan tüyleri arasında akarlar barınacağından ya da akvaryumlarda mantar sporları üreyeceğinden hayvan sahibi olması uygun değildir.

4.       Evinizde küf ve nem varsa mutlaka yalıtım yaptırın.

5.       Evde çamaşırları kaloriferlere yayarak kurutmayın, evdeki nem oranını arttırısınız; yüksek nemde akarlar ve mantar sporları bolca ürer bu da astım hastaları için sakıncalıdır.

6.       Kış aylarında gribal enfeksiyonlar sık görülür ve bu da astımı tetikler grip aşınızı mutlaka yaptırın hatta takip eden hekiminiz uygun görüyorsa zatürre aşınızı da olmanız da fayda var.

7.       Kış girişi takip eden hekiminize mutlaka görünün ve tedavinizin gözden geçirilmesini sağlayın. Kış aylarında ilaçlarınızı önerildiği şekilde aksatmadan kullanın.

www.AstimAlerji.com

Uz. Dr. Sevin Karalar

Etiketler

Astımlılar kışın nasıl önlem alabilirAstımlılar nelere dikkat etmeliAstımı olan kişiler nasıl önlem alabilirlerAstımda dikkat edilecek hususlarAstım ve önlemler

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Sevin Karalar

Uzm. Dr. Sevin Karalar

Uzm. Dr. Sevin KARALAR, 1967 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini İstanbul Kız Lisesi'nde bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1991 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1995 yılında ise İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimini tamamlayarak Göğüs Hastalıkları Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır