Astım ve KOAH

Dr. Başar Şenyüz
Dr. Başar Şenyüz
15 Şubat 2016482 görüntülenme
Randevu Al
Astım ve KOAH

Astım, Koah Tedavisi

Astım, Koah Tedavisi

Astım, Amfizem, KOAH türündeki solunum yolu hastalıklarında ozon, oluşan oksidatif strese uyumu sağlamaktadır. Bronşiyal astım tedavisinde temel sorunlar enfeksiyonların kontrolu, immun sistemin güçlendirilmesi, bronşların obstrüksiyonu, allerjik reaksiyonlar ve oksijen azlığıdır.

Obstruktif akciğer hastalıklarında aynı zamanda pulmoner hipertansiyon gelişimi de sıktır. Nefes alıp verme zorluğu yaşayan astım hastası kanında oksijen oranının düşmesi ve karbondioksitin artması sorunlarını yaşamaktadır. Ozon bu hastalarda enfeksiyon etkenlerinin giderilmesi yanında immun sistemin güçlendirilmesi, kanın yüksek enerjili oksijenlenmesi yoluyla tedavi edici olmaktadır. Ozonun vazodilatator etkisi bu hastaların rahatlamasına neden olur. Kanın oksijen taşıma kapasitesi artar bu sayede dokularda gelişen hipoksi giderilmektedir.

Ozonun endotel hücrelere etkisi sonucu düz kasların gevşemesi ile bronş spazmı çözülmektedir. Bu da solunumun rahatlamasına yol açar. Kronik Bronşit solunum yolu hastalıklarının en sık görülenlerindendir Bu hastalıkta azalmış olan lokal ve genel savunma gücü ozon tedavisiyle güçlenmektedir. T lenfositler ve T helper hücrelerinde artış sonucunda serumda Ig A ve IG M yapısındaki immunglobulinler de yükselir.

Dolaşımda immun kompleksler artar ve fagosit nötrofiller aktive olur. Bronşların inflamasyonu azalır. Bunlar solunumun rahatlamasına ve salgı (balgam) miktarında azalmaya neden olur. Ozon tedavisi sonucunda bu hastaların boğulma hissi, zor nefes alıp verme şikayetleri süratle düzelmektedir. Diğer yandan normal olarak kullanmak zorunda oldukları ilaçların dozu da azalmaktadır. Bilimsel çalışmalar astımlı hastaların % 65 inde kullanılan ilaç dozları % 50 den fazla azaldığını göstermiştir.

Etiketler

Koah tedavisiKoah nedirAstım neden olurKoah belirtileri

Yazar Hakkında

Dr. Başar Şenyüz

Dr. Başar Şenyüz

Dr. Başar ŞENYÜZ, 1 Ocak 1967 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. İlkokulu İstanbul’da orta okul ve liseyi ise Antalya'da tamamlamıştır. Lisans öncesi eğitiminin ardından Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başlamış olduğu tıp eğitimini 1991 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.