Aspartam ve zararları

Dyt. Tuğba Cici
Dyt. Tuğba Cici
17 Nisan 20153938 görüntülenme
Randevu Al
Aspartam ve zararları

Aspartam Ve Zararları
Son yıllarda kimyasal tatlandırıcıların gıda sektöründe kullanımı arttı. Tatlandırıcı kullanım amaçlarından biri de tatlandırıcıların şekerden daha tatlı olmalarıdır. Mesela aspartam şekerden 200 kat daha tatlıdır. Sıfır kalori olan aspartam kilo artışına sebep olabilir: aspartam tüketildiği zaman beynimize şeker geldi sinyali gelir ve bu yüzden insülin salgılanmaya başlar. Oysa vücuda şeker girmemiştir, insülin bu yüzden kanda açlık şekerini düşürmeye başlar ve kişi acıkmaya başlar. Kan şekerinde böyle dalgalanmaların yaşanmaması için doğru besinler tüketilmelidir ve vücudun dengesi bozulmamalıdır. Bu yüzden vücudumuzu ne ile beslediğimiz çok önemlidir.

 Aspartamın vücuda verdiği zararlarından birkaçı:
-baş ağrısı
-yorgunluk
-uykusuzluk
-migren
-çarpıntı
-baş dönmesi
-konvülsiyon

Yapılan bilimsel araştırma sonuçlarına  göre aspartam kullanımını önermiyorum. Vücudumuzun aspartama ihtiyacı yok. Araştırmalar ayrıca aspartam kullanımı ile kanser arasında ilişki bulmuştur. İtalya’da Ramazzini Kanser Enstitüsü’nün fareler üzerinde yaptığı bir araştırma aspartamın lenfomalara yol açtığını gösterdi. Vücudumuzu yanlış besleyerek hasta oluyoruz, bu yüzden yarın değil şu andan itibaren doğru beslenerek sağlıklı olmaya başlayalım.
 
 

Etiketler

TatlandırıcılarAspartamTatlandırıcı

Yazar Hakkında

Dyt. Tuğba Cici

Dyt. Tuğba Cici

Dyt. Tuğba CİCİ, lisans öncesi öğrenimini Neuenmarkt-Wirsberg Grund und Hauptschule'de (Almanya), Markgraf Georg Friedrich Gymnasium'de (Almanya) ve Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi'nde tamamlamştır. Ardından İstanbul Bilim Üniversitesi Beslennme ve Diyetetik başlamış olduğu lisans eğitimini 2014 yılında tamamlayarak Diyetisyen unvanı almıştır. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra başlamış olduğu Acıbadem Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik yüksek lisans eğitimine hala devam etmektedir.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır