Aşılama nedir ve nasıl yapılır

Aşılama nedir ve nasıl yapılır

     Aşılama sperm ile yumurtanın buluşma şansını artırmak ve rahim ağzında sperme karşı oluşmuş olan antikorlarla spermin karşılaşmamasını sağlamak için yapılan işlemdir.

     Aşılamadan önce erkekte sperm tahlili, kadında muayene, HSG(rahim filmi), yumurtalıkların kapasitesinin değerlendirilmesi gibi işlemlerin yapılmış olmsı gerekmektedir.

     Kadına verilen iğne veya hap sonrası spermler alınıp belirli işlemlerden geçirildikten ve yıkama yapıldıktan sonra ince bir katater ile rahim içine enjekte edilir. Böylece daha fazla yoğunlukta ve harekette sperm rahim içine verilmiş olur.

      Aşılamanın başarı oranı %10-12 arası olup 3 kez uygulanarak gebelik elde edilmeyen hastalara tüp bebek uygulanır.

      Aşılamadan 2 hafta sonra kanda gebelik testi uygulanmalıdır.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Nuray Kitapçıoğlu

Op. Dr. Nuray Kitapçıoğlu, Bursa'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1989 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 1992 - 1996 yılları arasında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı olmuştur.  1999 - 2002 Yılları arasında Zübeyde Hanım Doğumevi'nde, 2002 - 2006 yılları arasında Yüksek İhtisas Hastanesi'nde görev almış olan Op. Dr. Nuray Kitapçıoğlu, 2006 yılında İstanbul Memorial Hastanesi'nde Tüp Bebek eğitimi programına katılmış ve Yardımcı Üreme Tedavi, Tüp Bebek sertifikası sahibi olmuştur. 2006 - 2009 yılları arasında Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevine devam etmiştir. Op. Dr. Nuray Kitapçıoğlu, 2009 yılından itibaren Bursa Koze Tüp Bebek Merkezi'nd ...

Etiketler
Aşılama tedavisi
Op. Dr. Nuray Kitapçıoğlu
Op. Dr. Nuray Kitapçıoğlu
Bursa - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube