Antiaging cilt gençleştirme

Antiaging cilt gençleştirme

Antiaging Tedavi yaşlanmayı geciktirici ve önleyici hem beslenmeye hem de dışarıdan yapılan uygulamaları beraber içeren bir tedavidir. Hem hücreleri yenileyici bakımlar hem de hücreleri yenileyici iğneler, ürünler kullanılır. Beslenme de önemli diğer bir faktödür.

Vücudumuzu etkileyen iklimsel şartlar, bizleri tabiatın ritmine uymaya zorlar. Bu nedenle bakım programlarımızın seyri mevsimlere göre değişiklik gösterir. Mevsimler değiştikçe cildimiz, cildimiz değiştikçe cildimizin ihtiyaçları, cildimizin ihtiyaçları değiştikçe de kullandığımız ürünler değişir.
Örneğin ilkbaharda vücudun aşırı çalışmaya başlaması sonucu (kan deveranının hızlanması, hormon çoğalması) cildin hassaslaşmasına göre seçim yapılması bir sonbahar ya da kış döneminde organizmada yavaşlayan madde ve enerji değişimine göre seçim yapılması güneş ışınları ısı, nem, başlıca bu faktörler cildin durumunu etkiler.

İlkbaharda Cilt durumu :

İlkbaharda cilt yüksek reaksiyonludur. Bu durum cildin hassasiyetine ve alerjik olmasına yol açar. Yüzeysel damarlarda belirginleşme, kılcal damar oluşumu meydana gelir.  Dolayısıyla ilkbahar cilt için kritik bir zaman, bu dönemde normal fonksiyonu, madde ve enerji değişimi hızlı reaksiyonlu olarak çalışır. Kıştan çıkan cildin vitamin bakımına ihtiyacı vardır. Bu dönemde de ilkbahara uygun yağlar kullanmaktayız.

Yaz Dönemi Cilt durumu:

Yaz döneminde organizmada vejetativ değişimler normalleşip dolayısıyla cildin durumu normaldir. Fakat güneşin, denizin, havuzun fizyolojik etkileri büyüktür. Güneşin yoğun olması ile derinin destek yapısı bozulur, renk değişimleri oluşur. Aşırı nem kaybı olur. Lekelenme, çillenme, matlaşma görülür. Yaz döneminde bu problemleri düzeltecek, yaza uygun bitkisel yağlar kullanmaktayız.

Sonbahar Cilt durumu :

Sonbaharda vejetativ değişimler yavaşlar, madde enerji reaksiyonu ve tonus durumu azalmaya başlar. Bu azalmalar teni atrofik görünümlü kılar. Cilt solgunlaşır, kan dolaşımı yavaşlar. Ciltte aynen yaprak gibi pul pul dökülmeler başlayabilir. Yine sonbaharda bu problemlere yönelik bitkisel yağlar kullanmaktayız.

Kış Dönemi Cilt durumu :
Sonbaharda başlayan  vejetativ eksilmeler yoğunlaşır. Bunun sonucu vitamin eksilmeleri başlar  A,D,E  ve C vitaminlerinde eksilmeler fizyolojik olarak belirginleşir. Dolaysıyla biyolojik kozmetiği  bu eksilmelere göre uygulamak gerekir. Tabiatın ritmine yani mevsimlere göre biyolojik prepatı seçmek gerekir. Cilt solgunlaşır, kan dolaşımı yavaşlar. Nem bariyeri bozulur. Böylece nemi depolama özelliği bozulur. Soğuğa bağlı ciltte aşırı kuruma oluşur. Bu dönemde kışa uygun yağlar kullanmaktayız.

Genel olarak bu etkenlerin hepsini dikkate alarak uygulayacağımız bakımı dönemin kendine özgü şartlarına göre seçmeliyiz.
Klasik cilt bakımlarında hemen hemen herkese aynı bakımlar uygulanır. Cilt temizliği, buhar, siyah nokta temizliği gibi herkese standart uygulanan bir prosedürdür. Fakat mevsimine uygun “bitkisel cilt yenileme” protokolünde farklı uygulamalar mevcuttur.

Bitkisel Cilt Yapılandırma Protokolü:

-Cilt analizi

-Cilt temizliği

-Buhar uygulaması

-Yüksek ısı ile gözenek sıkılaştırma

-Cilt yapınıza uygun; İnci tozu, Altın tozu veya Havyar maske uygulanması

-Kişiye özel nem bakımı, yağ dengeleme uygulaması

-Gözenek sıkılaştırıcı tonik serum

-Yaşınıza, cildinize, cinsiyetinize, mevsime uygun bitkisel ürün kullanılması (Özellikle MEVSİMİNE göre cildinizin ihtiyacı olan ürün uygulanması)

-Masaj uygulaması

Protokolümüzü Oluştururken Gözönünde Bulundurulan Kriterler:

-Cinsiyet ( Erkek/ Kadın)

-Cilt Yapısı (Kuru, Yağlı, Karma)

– Mevsim (Sonbahar, Kış, İlkbahar, Yaz)

-Yaş aralığı (20-35, 35-45, 45 ve üstü)

-Cilt problemleri (sivilceye eğilimli, lekeler, gözenekli yapı, alerjik, hassas)

– Kırışıklık problemleri (Gevşek-sarkık cilt yapısı, derin kırışıklıklar)

MEVSİMLERE UYGUN KULLANILAN YAĞLAR

KAYISI ÇEKİRDEĞİ YAĞI

Yüzde 99,8’lik bir yağ olup ağırlıklı olarak trigliseritlerden oluşur. Yoğunluğu az olan yağlar sınıfına girer. Renksiz ve hafif fındık kokulu, kolayca dağılan, cilt tarafından iyi emilen ve cildi pürüzsüzleştiren bir yağdır. Normal ve genç ciltlerin bakımında kullanılır.

BUĞDAY TOHUMU YAĞI

F ve E Vitamini, bitki sterinleri ve tohum lesitinleri içerir. Altın sarısı renginde kendine özgü kokusu olan bir yağdır, kolayca emilir ve cilde ipeksi bir his verir. Kuru ve çatlak ciltlerin bakımında ve saf yağ ile cilt bakımında kullanılır.

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI
Erken cilt yaşlanmasını önleyici

Bu ürün, çok güçlü anti-oksidan özelliğe sahiptir. Cildi oksijen radikallerine karşı korur. Bunun yanı sıra lipozomlarda bulunan Phosphatidylcholin hücrelerini korur ve sinerjik bir etki ortaya çıkarır.

KETEN TOHUMU YAĞI 
Güneşe hassas ciltler için;

Kızarmış ve güneşten zarar görmüş cildin bakımı için idealdir. Keten yağının iltihabı önleyici özelliği uzun zamandır bilinmekte ve halk arasında özellikle yanık tedavisinde kullanılmaktadır. Kozmetikte ise cilt kızarıklıklarının bakımında öne çıkan keten tohumu yağının, yatıştırıcı ve antiinflamasyon özelliği de bulunmaktadır.

ÇAYAĞACI   YAĞI
Çay ağacı yağlarını ciltteki tahriş, kızarıklık, kaşıntı, pul pul dökülme, iltihabı giderir, travma ve yanık durumunda cildi yeniler ve ağrıları yok eder. “Çay Ağacı Yağı cildinize etkisi uzun süren bir rahatlama ve nem kazandırmaya yardımcı olur.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Eser Aydoğdu

Op. Dr. Eser AYDOĞDU, Samsun'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Gaziantep’te tamamlamıştır. Ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ihtisas eğitimini de tamamlamış ve uzmanlığını almıştır. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde El Cerrahisi ve Onkolojik Plastik Cerrahi eğitimleri de almıştır. 2 yıl boyunca Yalova Devlet Hastanesi’nde görev yapmış ve ardından özel bir estetik cerrahi kliniğinde çalışmalarına başlamıştır. Daha sonra New Jersey’de Dr. Gregory Pistone’nin yanında saç ekimi eğitimi almış, Philadelphia’da Pennsylvania Üniversitesi’nde yüz cerrahisi ve meme cerrahisi biriminde klinik observer olarak bulunmuştur. Amerika’daki eğitimini tamamlamasının ardından Metropo ...

Etiketler
Cilt gençleştirme yöntemleri
Op. Dr. Eser Aydoğdu
Op. Dr. Eser Aydoğdu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube