ANAL FİSSÜR(MAKAT ÇATLAĞI) TANI VE TEDAVİSİ

Op. Dr. Mert Atak
Op. Dr. Mert Atak
28 Şubat 20172530 görüntülenme
Randevu Al
ANAL FİSSÜR(MAKAT ÇATLAĞI) TANI VE TEDAVİSİ

Halk arasında “Makat Çatlağı” veya “Makat Yırtığı” olarak adlandırılır. Büyük abdestin geçişiyle makatta oluşan yırtıktır. Tuvaletimizi tutmak için var olan kasımızın, büyük tuvalet yapılırken yırtılması ve benzeri nedenlerle Anal Fissür oluşur.
Hastalarımız bu hastalığı tarif ederken; “Çok şiddetli canım yanıyor”, “Makat bölgemde ciddi derecede bıçakla kesilmiş gibi bir ağrı yaşıyorum”, “Tuvalet sonrası zonklama şeklinde bir ağrı hissediyorum” ifadelerini kullanmaktadır.
Hastalık yeni başlamış ve basit düzeydeyse; posalı diyet miktarı artırmak, sıcak duş ve sıcak uygulama yapmak iyi gelmektedir. Bunun yanısıra merkezimizde çeşitli yöntemlerle hastalarımız hızlı ve etkin bir biçimde sağlıklarına kavuşmaktadır.

GLİSERİN TRİNİTRAT Yöntemi
Makat çatlağı ya da yırtığı rahatsızlığı yaşayan hastalarımıza krem şeklinde kullanılır. Sıcak duş sonrası az miktarda ve tüm kas çeperine sürülmesi sonucu hızlı iyileşme sağlanmaktadır.

BOTOX Yöntemi
Bu yöntem temelde kasları felç etme prensibi ile etki göstermektedir. Merkezimizde hızlı ve ağrısız uygulanabilen yöntem sayesinde hastalarımız yatmadan taburcu olmaktadır.

LATERAL İNTERNAL SFİNKTEROTOMİ Yöntemi
Anal bölgede bulunan iç kas tabakasındaki dokuların bir kısmının ısı  ile öldürülmesidir. Basınç kontrollü uygulanması gereken bu yöntem sayesinde hastalar çok hızlı ve çok etkin bir şekilde iyileşmektedir.

Etiketler

Anal problemsAnal fissürMakat çatlağıMakat çatlağı nasıl tedavi edilirWww mertatak com tr

Yazar Hakkında

Op. Dr. Mert Atak

Op. Dr. Mert Atak

Op. Dr. Mert ATAK, lise öğrenimini Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nde bitirdikten sonra, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde  başladığı tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine aynı fakültede yapmış ve Genel Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.