Akıllı lens ameliyatları nelerdir?

Akıllı lens ameliyatları nelerdir? Kişinin doğal lensi(merceği) yaşlanabilen bir mercektir. 40 yaşından sonra gözümüzün içindeki bu  doğal merceğin yakın uyumu bozulur ve gözlük ihtiyacı olur. 50 yaşından sonra bu mercek saydamlığını kaybetmeye başlar ve katarakt başlangıcı olur. Aslında akıllı lens (çok odaklı göz içi mercek) ameliyatları, katarakt ameliyatında olduğu gibi hastanın doğal fakat iyi çalışmayan bozulmuş, yaşlanmış merceği alınarak yerine kişiye özel üretilmiş yapay mercek yerleştirilmesi işlemidir. Bu mercekler multifokal 2 odaklı ya da 3 odaklı olabilir. Akıllı lens ameliyatları 40 yaş sonrası uzak veya yakın gözlük kullanan ve bundan sonraki yaşamına gözlüksüz devam etmek isteyen herkese uygulanabilir. Hastalar ameliyat sonrası katarakttan da kurtulduğu için göz numarası artık değişmez ve hastada bir daha katarakt oluşmaz. Akıllı lens ameliyatları 2 göze 2 ayrı günde yapılır. Hastanede yatış ve herhangi bir anestezi narkoz işlemi gerektirmez, lokal damla anestezisi yeterlidir. Hastalar ertesi sabah günlük yaşamına dönebilir, işe başlayabilir.

Akıllı lens ameliyatları nelerdir?

Akıllı lens ameliyatları nelerdir?
Kişinin doğal lensi(merceği) yaşlanabilen bir mercektir. 40 yaşından sonra gözümüzün içindeki bu  doğal merceğin yakın uyumu bozulur ve gözlük ihtiyacı olur. 50 yaşından sonra bu mercek saydamlığını kaybetmeye başlar ve katarakt başlangıcı olur. Aslında akıllı lens (çok odaklı göz içi mercek) ameliyatları, katarakt ameliyatında olduğu gibi hastanın doğal fakat iyi çalışmayan bozulmuş, yaşlanmış merceği alınarak yerine kişiye özel üretilmiş yapay mercek yerleştirilmesi işlemidir. Bu mercekler multifokal 2 odaklı ya da 3 odaklı olabilir. Akıllı lens ameliyatları 40 yaş sonrası uzak veya yakın gözlük kullanan ve bundan sonraki yaşamına gözlüksüz devam etmek isteyen herkese
uygulanabilir. Hastalar ameliyat sonrası katarakttan da kurtulduğu için göz numarası artık değişmez ve hastada bir daha katarakt oluşmaz. Akıllı lens ameliyatları 2 göze 2 ayrı günde yapılır. Hastanede yatış ve herhangi bir anestezi narkoz işlemi gerektirmez, lokal damla anestezisi yeterlidir. Hastalar ertesi sabah günlük yaşamına dönebilir, işe başlayabilir.

Akıllı lens ameliyatları kimler için uygun değildir? Herhangi bir retina problemi olan hastalara (sarı nokta ve diabete bağlı), glokom ve üveit gibi göz problemleri olanlara uygun değildir.

Bu makale 20 Şubat 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. İlker İncebıyık

Op. Dr. İlker İncebıyık İlköğretimini tamamladıktan sonra Şanlıurfa Anadolu Lisesinden 2004 yılında mezun oldu. Mezuniyet sonrası yapılan üniversitelere giriş sınavında lisede en yüksek puanı alıp okul birincisi olarak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. 2011 yılında tıp fakültesini bitirdi ve yapılan TUS (Tıpta uzmanlık sınavı) sınavında Türkiye’de ilk 100 doktor arasına girerek Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda ihtisas yapmaya hak kazandı. 2016 yılında göz hastalıkları uzmanı olarak mezun oldu. 2017 yılında Paris’te yapılan bütün Avrupa ülkelerinde tanınan, ilgili kişinin Avrupa birliği ülkelerinde göz hekimliği yapabilecek düzeyde bilgi sahibi olup olmadığını değerlendiren uluslararası EBO (European Board of Ophthalmology) sınavından başarı ile ayrıldı ve FEBO diplomasına sahip oldu. Yaklaşı ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
akıllı lens
Op. Dr. İlker İncebıyık
Op. Dr. İlker İncebıyık
Bursa - Göz Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube