Doktorsitesi.com

AÇKEN VÜCUDUMUZDA NELER OLUR?

Prof. Dr. Cemalettin Camcı
Prof. Dr. Cemalettin Camcı
19 Haziran 201984 görüntülenme
Randevu Al
AÇKEN VÜCUDUMUZDA NELER OLUR?

Vücudumuz enerji kaynağı-yemek bulunamaması durumu için son derece korunaklı yaratılmıştır. Bu sayede açlığa belli bir süre dayanma yetisine sahiptir. Peki, bu açlık durumunda vücutta neler olmaktadır? Öncelikle stres hormonu dediğimiz böbrek üstü bezinden salgılanan KORTIZOL isimli hormon, beyin karaciğer ve kalp için “olmazsa olmaz” olan GLUKOZ’ u kaslara kullandırtmamaktadır. Ayrıca GLUKAGON isimli pankreastan salgılanan INSULIN karşıtı hormonun da salınımı artarak karbonhidrat dışı kimyasal maddelerden (yağ-protein gibi) GLUKOZ yapımına (glukoneogenez) öncelik vermektedir. Bu amaçla en çok proteinler kullanılır ve bu proteinlerin kaynağı da kaslardır.

Vücudu aç bıraktığımızda, bu nedenle KAS yıkımı ön plana geçer. O yüzden kilo vermeye çalışırken SAĞLIKLI gıdalar ile DENGELİ beslenmek şarttır.

Etiketler

Dengeli beslenmeGlukagonKortizolAçlıkinsulin direnci nedir

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Cemalettin Camcı

Prof. Dr. Cemalettin Camcı

Prof. Dr. Cemalettin Camcı,1968 yılında doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde,1985 yılında başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak, 1991 yılında tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1992-1998 yılları arası Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Genel Cerrahi Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi sırasında Norveç Hükümeti ile Türk Hükümeti arasındaki Kültürel Değişim Anlaşması çerçevesinde verilen bursu kazanarak Norveç’in tek transplantasyon merkezi olan Rikshospitalet-Oslo’da 1995 yılında 4 ay süreyle çalışmıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır