Abdominoplasti( karın estetiği)

Abdominoplasti( karın estetiği)

Abdominoplasti, karın ve bel bölgelerinde mevcut fazla yağ ve cilt dokularının alınarak karna yeni bir şekil verildiği cerrahi işlemdir. Bu ameliyat ile karın orta ve alt bölgelerindeki fazla doku çıkarılırken karın kasları ve karın ön duvarındaki sarkma ve gevşeklikler giderilir. Abdominoplastinin birçok şekli vardır. En sık uygulanan prosedür; ameliyat izlerinin bikini altında kaldığı, yeni bir göbek deliğinin oluşturulduğu operasyon çeşididir. Bu ameliyat özellikle doğum sonrası karın bölgesinde meydana gelen çatlaklar (stria), gevşeklikler ve egzersizle verilemeyen fazlalıklar için tavsiye edilmektedir. Sigara içenlerde yara iyileşmesi daha yavaş olduğundan ameliyattan önce ve sonra en az iki hafta sigaranın tamamen bırakılması önerilir.

Ameliyat öncesinde gerekli işaretlemeler ve çizimler yapılır, fotoğraflar çekilir. Liposakşın ile inceltilecek bölgeler belirlenir. Ameliyat genel anestezi ile yapılır. Yaklaşık 2 saat sürer. Bir gece hastanede misafirimiz olur ve ertesi gün taburcu edilir. Ameliyattan hemen sonra karnı ve sırtı etraflıca saran bir korse giydirilir. Bu korse, üç hafta boyunca dikiş bölgesine gelen yükü azaltacaktır. Dikiş alma derdi yoktur. Haftalık kontroller ile değişim takip edilir.   

 

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mehmet Çifci

Op.Dr. Mehmet ÇİFCİ, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak Plastik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Op.Dr. Mehmet ÇİFCİ, İstanbul Sultangazi'de bulunan Özel Bahat Hospıtal'da hastalarına hizmet vermektedir.

Etiketler
Egzersiz
Op. Dr. Mehmet Çifci
Op. Dr. Mehmet Çifci
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube