Göğüs sıkışması

Göğüs sıkışması

Göğüs üzerinde kişiyi rahatsız edecek şekilde baskı ve sıkışma şeklinde olan ağrıdır.

Göğüs Sıkışmasının Nedenleri

Kalp sıkışmasının nedenleri arasında hareketsiz yaşam, sigara içme alışkanlıkları, ağır yemekler tüketme gösterilebilir. Ama en önemli nedeni tıkayıcı kalp damar hastalılarıdır. Diğer nedenleri şöyle sıralayabiliriz.

Astım hastalığı

Kalp yetersizliği

Oksijen yetersizliği

Yemek borusuna reflü (geri akım) olması

Ama ilk ayırt ve tedavi edilmesi gereken tıkayıcı koroner arter hastalığıdır. Bu tip ağrı genelde;

Kollara, boyna ve karın bölgesine yayılır

Nefes darlığı yapabilir

Terleme ve bulantı

Kalp atışında düzensizlik

Bu tür belirtilerle beraber hastanın hareket etmesiyle ağrının şiddetinde artma meydana gelmektedir.

Göğüs Sıkışmasının Tedavisi

Altta yatan sebebe göre tedavi yöntemi uygulanır. Şiddetli bir sıkışma olayı varsa telaşlanmadan uzanın. 112’ye haber verin ve kendiniz özellikle araç sürerek hastaneye gitmeye çalışmayın Eğer kalp kökenli bir ağrı tespit edilemezse daha sonra gerekli tetkikler yapılarak şikayetin neden kaynaklandığına bakılır ve uygun tedavi yöntemi uygulanır.

Bu makale 3 Haziran 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Murat Turfan

Doç. Dr. Murat TURFAN, 1979 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1997 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2003 yılında derece ile tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaparak Kardiyoloji Uzmanı olmuştur.  Mecburi hizmetini 2009 - 2011 yılları arasında Ankara Etlik Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde yaparak, kısa bir süre Çankırı Devlet Hastanesi'nde görev yapmış ve Bezmialem Vakıt Üniversitesi'nde görev aldıktan sonra 2012 yılında ''Yardımcı Doçent Doktor, 2014 yılında ''Doçent Doktor'' unvanlarını almıştır. Son olarak Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde çalışmış olan Doç. Dr. Murat TURFAN, Bir çok yurtiçi ve yurtdışı yayınlar ve çok merkezli çalışmaları bulunmakta ve mesleki çalışmalarına Memorial Hizmet Hast ...

Etiketler
Astım hastalığı
Doç. Dr. Murat Turfan
Doç. Dr. Murat Turfan
İstanbul - Kardiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube